Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Sreda,
14. 12. 2016,
8.34

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Matt Damon Jennifer Lawrence Robert Downey Jr. Ben Affleck Jennifer Aniston Vin Diesel Mila Kunis Scarlett Johansson Chris Pratt Chris Evans

Sreda, 14. 12. 2016, 8.34

6 let, 6 mesecev

To so najbolj donosni igralci

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
chris evans | Foto Reuters

Foto: Reuters

Na seznamu najbolj preplačanih igralcev Hollywooda so se znašli številni veliki zvezdniki, na seznamu najbolj donosnih pa sta kar dva Chrisa.

Na prvem mestu igralcev, katerih filmi v primerjavi z njihovimi plačami prinesejo največ denarja, je po izračunu revije Forbes tako kot lani tudi letos Chris Evans. Za vsak dolar njegove plače so njegovi zadnji trije filmi v povprečju prinesli 135,8 dolarja.


Preberite še:
Najbolj preplačan igralec Hollywooda


Zahvaljujoč njegovi ne preveliki plači za vlogo v filmih Captain America je Evans na lestvici najbolj donosnih igralcev pred soimenjakom Chrisom Prattom (125,4 dolarja dobička za en dolar njegove plače). Pratt je imel v zadnjem letu kar dve veliki uspešnici - Jurassic World in Guardians of the Galaxy - za katera je bil plačan relativno malo, zato je njegovo razmerje tako dobro.

Med deseterico najbolj donosnih igralcev so kar štiri ženske (na seznamu najmanj donosnih je bila le ena - Julia Roberts); na tretjem mestu lestvice je Scarlett Johansson (razmerje 88,6 dolarja za vsak dolar njene plače). Zadnji trije filmi, v katerih je igrala Johanssonova, so skupaj prinesli skoraj 2,4 milijarde dolarjev, igralka pa je bila za njih plačana nekaj več kot en odstotek tega zneska.

Scarlett se je uvrstila tik pred Milo Kunis. Zvezdnica filma Bad Moms se je letos izkazala za dobro naložbo, saj so njeni filmi prinesli 49,5 dolarja za vsak dolar njene plače.

Na petem mestu najboljših investicij med igralci je Vin Diesel (razmerje 32 dolarjev za vsak dolar njegove plače). Diesel je letos igral v uspešnici Furious 7, slabše pa se je odrezal film The Last Witch Hunter.

Scarlett se je uvrstila na visoko tretje mesto najbolj donosnih igralcev in igralk. | Foto: Getty Images Scarlett se je uvrstila na visoko tretje mesto najbolj donosnih igralcev in igralk. Foto: Getty Images

Še ena igralka na seznamu je nekdanja Prijateljica Jennifer Aniston, ki je kljub polomiji filma Mother's Day prišla na seznam, saj so njeni zadnji trije filmi skupaj za vsak dolar njene plače prinesli 27,8 dolarja. 

Ben Affleck se lahko za 7. mesto zahvali predvsem svoji vlogi Batmana. Za vsak dolar njegove plače so njegovi filmi prinesli 20,1 dolarja.

Na osmem mestu je po Evansu in Johanssonovi še en igralec iz filmov, posnetih po Marvelovih stripih - filmi Roberta Downeyja Jr. so v blagajne prinesli po 18,4 dolarja na vsak dolar njegove plače.

Na devetem mestu sta skupaj Jennifer Lawrence in Matt Damon (njuni filmi so prinesli po 17,7 dolarja na vsak dolar njune plače).

Ne spreglejte