Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Četrtek,
16. 2. 2017,
8.57

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

Natisni članek

nosečnost Marilyn Monroe Arthur Miller Yves Montand

Četrtek, 16. 2. 2017, 8.57

6 let, 6 mesecev

Razkrita skrivnost, ki jo je s seboj odnesla v grob

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

Petinpetdeset let po njeni smrti je na dan prišla ena najbolj skrbno varovanih skrivnosti legendarne igralke Marilyn Monroe.

 

Newly released photo of Marilyn in the summer of 1960. ♡ #MarilynMonroe #NormaJeane

A post shared by Marilyn Monroe ❤ RaRa Reid (@norma_jeane) on

Britanski Daily Mail je objavil fotografije noseče Marylin. Fotografije je julija 1960 posnela igralkina prijateljica Frieda Hull.

Tedaj 34-letna Marylin je bila poročena s pisateljem Arthurjem Millerjem, zanosila pa naj bi s francoskim igralcem Yvesom Montandom, s katerim sta se zapletla v afero med snemanjem filma Let's Make Love. Njen nosečniški trebušček je na fotografijah, ki jih je po smrti Hullove kupil njen prijatelj in sosed Tony Michaels, dobro viden.

"Rekla mi je, da je bila Marilyn na fotografijah noseča, in verjamem ji. Ne verjamem, da bi mi to rekla, če ne bi bilo res," je za Daily Mail povedal Michaels in potrdil, da igralka ni donosila: "Izgubila je otroka. Nikoli ni bilo jasno, ali je imela spontan splav ali je splavila."

Po uradnih informacijah je Marylin zanosila z Millerjem, s katerim sta bila poročena med letoma 1956 in 1961, splavila pa je, ker se je izkazalo, da je nosečnost zunajmaternična.

Oče otroka ni bil mož

"Frieda je bila zelo ponosna na te fotografije in bila je zelo ponosna, da so ostale skrivnost do dneva, ko je umrla. A povedala mi je zgodbo o nastanku fotografij ter da je bila Marilyn noseča z Yvesom Montandom. To ni bilo ugibanje ali domneva, to je vedela zagotovo, saj si je bila zelo blizu z Marilyn," je še povedal Michaels.

Marylin in Montand sta film začela snemati februarja 1960, kmalu zatem pa sta se zapletla v afero. Pred nosečnostjo z Montandom je imela igralka tri splave zaradi endometrioze, stanja, pri katerem tkivo, ki sicer tvori notranjo plast maternice, raste tudi zunaj maternične votline.

Marilyn je v sumljivih okoliščinah umrla avgusta 1962. Montan, ki je bil v času njune afere poročen s francosko igralko Simone Signoret, pa je umrl leta 1991.

 

A post shared by Andis 🥀 (@dailymarilynn) on

Ne spreglejte