Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Četrtek,
10. 11. 2016,
10.49

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,83

1

Natisni članek

Donald Trump Melania Trump Barron Trump Marla Maples Ivana Trump Ivanka Trump Eric Trump Donald Trump mlajši Sasha Obama Malia Obama Viktor Knavs Amalija Knavs

Četrtek, 10. 11. 2016, 10.49

5 let, 11 mesecev

Ameriški prvi sin, ki govori slovensko

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,83

1

barron trump | Foto Reuters

Foto: Reuters

Barron, edini sin, ki ga ima Donald Trump s Slovenko Melanio, je hkrati edini, ki bo s svojimi starši po očetovi prisegi za 45. predsednika ZDA živel v Beli hiši.

Barron je eden izmed petih Trumpovih otrok, a edini iz njegovega tretjega zakona. Trump ima iz prvega zakona z nekdanjo češko smučarko Ivano Zelničkovo tri otroke, Donalda mlajšega, Ivanko in Erica. V zakonu z drugo ženo Marlo Maples se je novoizvoljenemu predsedniku ZDA rodila hči Tiffany, marca 2006 pa se mu je v zakonu s tretjo ženo Melanio rodil še sin Barron William Trump.

Desetletnik se med kampanjo ni pogosto pojavljal ob svojem očetu, ko je ta imel svoj zmagoviti govor, pa mu je stal najbolj blizu. Ob treh zjutraj, ko je Trump nagovoril Američane, je bil Barron tako utrujen, da je komaj stal na nogah, kar ni ušlo pozornemu očesu številnih gledalcev. Utrujeni Barron je postal zvezda družbenih omrežij.

Barron je edini izmed petih novih prvih hčera in sinov, ki bo živel v Beli hiši, kjer sta vlogo prvih hčerk zadnjih osem let opravljali Sasha in Malia Obama. Barron je za Sasho (ob izvolitvi svojega očeta leta 2008 je bila stara sedem let) drugi najmlajši otrok novoizvoljenega predsednika v zadnjih 50 letih (John F. Kennedy mlajši se je rodil leta 1960, medtem ko so njegovi starši že prebivali v Beli hiši).

Zaradi svoje mladosti je Barron najmanj izpostavljen od Trumpovih otrok, nekaj podrobnosti iz njegovega življenja pa je med zadnjim desetletjem v različnih intervjujih razkrila njegova ponosna mama Melania.

Melania je bila po rojstvu sina predvsem predana mama. Barrona je od vsega začetka učila tudi slovensko, zato da se lahko s svojimi starimi starši iz Sevnice, Viktorjem in Amalijo Knavs, pogovarja v njunem jeziku. Poleg slovenščine in angleščine Barron po besedah svoje mame govori tudi francosko. Prvo ime za sina je izbral Donald, srednje ime, William, pa Melania.

Melania ga je nekoč opisala kot kombinacijo svojega in Donaldovega videza, po temperamentu pa naj bi bil podoben svojemu očetu, zato mu pogosto reče kar Mini Donald. Sina je opisala kot "zelo posebnega, pametnega fanta, ki ima svoje mnenje. Je neodvisen in natančno ve, kaj hoče". Novi prvi sin zelo rad igra golf s svojim očetom, najraje pa – tako kot oče – nosi obleke in kravato.

Donald Barrona ni nikoli previjal, je pred leti priznala Melania, hkrati pa poudarila, da oče in sin skupaj preživljata veliko prostega časa. Tako kot oče ima tudi Barron okus za drage stvari, pa naj bodo to obleke, helikopterji in letala ali pa obrazne kreme. Melania je v pogovoru za ABC News pred leti povedala, da Barron vsak večer po kopeli uporablja njeno vlažilno kremo, katere glavna sestavina je kaviar.

Desetletnik ima v stolpnici Trump Towers v New Yorku, rezidenci milijarderja in njegove žene, zase celo nadstropje. Ko je Trump napovedal, da bo kandidiral za predsednika, Barron najprej ni bil najbolj navdušen nad možnostjo, da se bo moral iz New Yorka preseliti v Belo hišo, je za revijo People lani razkril Donald: "Misli, da bo izgubil svoje prijatelje. Povedal sem mu, da bo očka, če se bo to zgodilo, lahko pomagal ljudem in otrokom, kot je on, to pa ga je osrečilo."

Melania je delčke iz sinovega življenja objavljala tudi na svojem profilu na Twitterju:

Ne spreglejte