Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Torek,
11. 10. 2016,
14.48

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

Melania Trump Donald Trump Kate Middleton Margaret Thatcher princesa Diana

Torek, 11. 10. 2016, 14.48

6 let, 6 mesecev

Po Melanii bluzo z vulgarnim imenom oblekla tudi Kate

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13
melania trump, kate middleton | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Bluza, ki jo je Melania Trump nosila na drugem soočenju ameriških predsedniških kandidatov, še naprej dviga prah.

Melania je izbrala Guccijevo bluzo rožnate barve za 1.100 dolarjev z nenavadnim imenom Pussy (pogovorno ime za p****) Bow (pentlja). Izbira je bila neposrečena, saj je ravno v teh dneh na dan prišel posnetek, na katerem Melanijin mož Donald Trump govori o tem, kako mu ženske dovolijo, da jih "grabi za p****, ker je zvezdnik".


Preberite še:
Melania osupnila v rožnatem hlačnem kostimu


Melanijin predstavnik je pojasnil, da je bila Melanijina izbira bluze s takšnim imenom nenamerna. Modni poznavalci so spomnili, da se obleke in bluze s takšnimi pentljami, kot jo je nosila Melania, Pussy Bow imenujejo že od 40. let prejšnjega stoletja, ker spominjajo na pentlje, ki so jih včasih okoli vratu nosile muce (angleško pussy). Bluze s takšnimi pentljami so torej ime dobile po mucah, ne po določenem delu ženskega telesa.

O Melanii in njeni modni izbiri se je ponovno veliko govorilo. | Foto: Reuters O Melanii in njeni modni izbiri se je ponovno veliko govorilo. Foto: Reuters

Na drugi strani Atlantika, v Veliki Britaniji, so omenjene pentlje povezane z nekdanjo britansko premierko Margaret Thatcher. Pentlje naj bi bile eden izmed poskusov, da bi ublažili strogi videz Železne lady.

Kate v obleki s pentljo ni najbolj navdušila. | Foto: Getty Images Kate v obleki s pentljo ni najbolj navdušila. Foto: Getty Images Kate oblekla obleko z rožastim vzorcem

Isti dan kot Melania je obleko s takšno pentljo nosila tudi vojvodinja Cambriška. Žena princa Williama je na slovesnosti ob dnevu mentalnega zdravja v Londonu nosila obleko Kate Spade z rožastim vzorcem in veliko pentljo. Svilnata obleka stane 428 funtov.

Medtem ko je Melania s svojo izbiro zadela v polno, pa je Kate modne poznavalce razdelila.

Čudovita ali postarana?

Nekateri so menili, da je bila Kate Middleton v njej videti čudovita in samozavestna, drugi pa so bili mnenja, da je preveč spominjala na obleko kakšne babice in da bi Kate lahko izbrala obleklo, primernejšo za svoja leta.

Priljubljen slog princese Diane

Obleke z veliko pentljo - ta je povezana z 80. leti prejšnjega stoletja, slogom, ki se ponovno vrača v modo - je pogosto nosila princesa Diana, mati princa Williama. Eno takšnih je imela oblečeno, ko je po rojstvu drugega sina Harryja septembra 1984 odhajala iz porodnišnice.

Ne spreglejte