Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Petek,
13. 1. 2017,
4.04

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,18

4

Natisni članek

Oče Oprah Winfrey

Petek, 13. 1. 2017, 4.04

6 let, 6 mesecev

Multimilijarderka Oprah očeta pustila v revščini

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,18

4

oprah winfrey | Foto Reuters

Foto: Reuters

Oprah Winfrey je ena najbolj znanih dobrotnic, med svojo oddajo je pogosto bogato nagradila tudi gledalce. Njene radodarnosti pa ni deležen njen oče.

Vernon Winfrey je v pogovoru za ameriški tabloid Radar potožil, da s svojo slavno hčerko govori samo dvakrat na leto. Medtem ko njegova 62-letna hči živi v velikem bogastvu – to je ocenjeno na 2,6 milijarde dolarjev (2,4 milijarde evrov) –, pa mora njen oče pri 83 letih še vedno delati, da se preživi. Zaradi kapi, po kateri ga zelo bolijo vsi udi, je moral zmanjšati število delovnih ur in tako še težje živi.

Vernon je bil nekoč rudar, pozneje pa je začel kruh služiti kot brivec. Za striženje računa 15 dolarjev (14 evrov), kar komaj zadošča, da se preživlja iz dneva v dan. "Oprah bi lahko vse to spremenila, a naredi le goli minimum, da mu pomaga," je za Radar povedal vir. "Ponosen moški je in tega ne bo nikoli priznal, a komaj shaja in se počuti, kot da ga je odrezala. Oprah živi v veliki vili v Kaliforniji, kjer ji tovornjaki dovažajo vodo za zalivanje vrta, on pa še vedno striže lase," je dodal vir.

Oprah si le redko vzame čas za svojega očeta. | Foto: Getty Images Oprah si le redko vzame čas za svojega očeta. Foto: Getty Images Redko se slišita

Ne le da očetu ne pomaga finančno, tudi stika z njim skoraj nima, je zatrdil vir. Vernonovi prijatelji so v zadnjih letih pomrli, zato je na svojem domu v Tennesseeju pogosto osamljen. Oprah ga le redko pokliče. "Po telefonu morda govoriva dvakrat na leto – na njen rojstni dan (29. januarja, op. a.) in na moj rojstni dan nekaj dni pozneje (31. januar, op. a.). Govoriva po okoli 20 minut," je za Radar povedal Vernon.

Vernon in Oprahina mati Vernita Lee sta se razšla kmalu po njenem rojstvu, bodoča kraljica pogovornih oddaj pa je odraščala pri babici. Pri šestih letih se je z mamo preselila v Milwaukee, nekaj let pozneje pa jo je mati, ker ni mogla več vzgajati Oprah in njene mlajše polsestre, začasno poslala k očetu Vernonu. Njen oče je bil strog, a je hčerko podpiral in poudarjal pomembnost izobrazbe.

Vernon si zdaj želi, da bi pred smrtjo obiskal eno izmed hčerkinih posesti, in sicer tisto na Havajih: "Povedal sem ji, da bi rad prišel, preden bom prestar za potovanje."

Ne spreglejte