Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Petek,
23. 12. 2016,
7.10

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

Ivanka Trump Donald Trump Jared Kushner letalo

Petek, 23. 12. 2016, 7.10

6 let, 7 mesecev

Moški nadlegoval Trumpovo hčer

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
Ivanka Trump | Foto Reuters

Foto: Reuters

Na komercialnem poletu iz New Yorka v San Francisco je moški pristopil do Ivanke Trump in ji zabrusil, da njen oče Donald uničuje ZDA.

Ivanka, ki je bila na letalu skupaj z možem Jaredom Kushnerjem in njunimi tremi otroki, je moškega – odvetnika Dana Goldsteina iz New Yorka – ignorirala, otroke pa skušala zamotiti z barvicami. Potem ko je moški Ivanki zabrusil, da njen oče uničuje državo, je hotel vedeti, zakaj je Ivanka na komercialnem poletu oziroma zakaj ne leti z zasebnim letalom.

Po pristanku v San Franciscu so tajni agenti Ivanko in njeno družino pospremili iz letala, nato pa so se vkrcali na zasebno letalo, ki jih je popeljalo proti Havajem, kjer bodo preživeli božične praznike. Da bodo drugi del poti leteli z zasebnim letalom, je bilo načrtovano že pred incidentom.

Goldsteina, ki je med kričanjem v rokah držal svojega otroka, so skupaj z njegovim možem pospremili iz letala družbe JetBlue, proti San Franciscu pa je poletel z drugim letalom uro pozneje.

Ivanka in njen mož Jared imata velik vpliv na njenega očeta. | Foto: Getty Images Ivanka in njen mož Jared imata velik vpliv na njenega očeta. Foto: Getty Images Goldsteinov mož Matthew Lasner je pozneje tvitnil: "Moj mož je na miren način izrazil svoje nezadovoljstvo, osebje JetBlue je to slišalo in nas vrglo iz letala." Uro pred tem pa je prav tako na Twitter zapisal: "Ivanka in Jared na JFK T5, letita komercialno. Moj mož ju lovi, da bi ju nadlegoval." Lasner je svoj profil na Twitterju medtem zbrisal.

Družba JetBlue je v izjavi po incidentu zapisala, da "odločitve o odstranitvi stranke iz letala nismo sprejeli kar tako. Če posadka odloči, da potnik na letalu povzroča konflikt, bomo stranko prosili, naj stopi iz letala, še posebej če posadka oceni, da bi se lahko situacija med poletom stopnjevala."

 

Ne spreglejte