Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Ponedeljek,
14. 11. 2016,
15.59

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,10

8

Natisni članek

Bela hiša Melania Trump Donald Trump predsednik Trump Tower Barron Trump Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Bruce Willis Michael Jackson

Ponedeljek, 14. 11. 2016, 15.59

6 let, 6 mesecev

Melania bo prestižno stanovanje v New Yorku zamenjala za Belo hišo

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,10

8

trump tower, new york | Foto Reuters

Foto: Reuters

Že res, da ima Bela hiša svoj bazen in stezo za bovling, ob čemer stoji na med politiki najbolj zaželenem naslovu, a če si navajen življenja v eni najprestižnejših stolpnic v New Yorku, je selitev v dom predsednikov ZDA pravzaprav selitev na slabše.

Melania Trump se bo po prisegi Donalda Trumpa kot 45. predsednika ZDA januarja prihodnje leto z možem in desetletnim sinom Barronom preselila na naslov 1600 Pennsylvania Avenue v Washingtonu. Selitev v Belo hišo, ne le zaradi njenega simbolnega pomena, pač pa tudi zaradi njenega razkošja, za večino predsednikov in njihovih družin pomeni selitev na bolje. A ne če se pišeš Trump in je tvoj dom na sloviti Peti aveniji v New Yorku v zgornjih treh nadstropjih Trump Towerja.

Bela hiša s svojim neoklasicističnim slogom ima v šestih nadstropjih 132 sob in 35 kopalnic, pa tudi bazen in miniaturno igrišče za golf, kljub temu pa je v primerjavi z bahavostjo Trumpovega penthousa videti precej pusta.

Številni slavni, na vrhu pa Trump

Trumpova stolpnico, ki ima 58 nadstropij in v kateri so poleg stanovanj tudi trgovine in pisarne, so po zasnovi arhitekta Dera Scutta začeli graditi leta 1979, končali pa štiri leta kasneje. Forbes je leta 2006 ocenil, da je vrednost 28 tisoč kvadratnih metrov pisarn 318 milijonov dolarjev (295 milijonov evrov). V stolpnici ima Trump svojo glavno pisarno (ki jo bo zamenjal za Ovalno pisarno), v kateri je bil tudi sedež njegove kampanje, v stolpnici pa skupaj z možem in sinom živi tudi Melania.

Bela hiša ima kljub vsemu nekaj, česar Trump Tower v New Yorku nima - (politični) prestiž, ki se ga ne da kupiti. | Foto: Reuters Bela hiša ima kljub vsemu nekaj, česar Trump Tower v New Yorku nima - (politični) prestiž, ki se ga ne da kupiti. Foto: Reuters

V 202 metra visoki stolpnici stanujejo ali so stanovali številni slavni ljudje, med njimi igralec Bruce Willis, nogometaš Cristiano Ronaldo in nekoč Michael Jackson, penthouse pa je rezerviran za človeka, katerega ime nosi stavba, in za njegovo družino.

Trumpovi so medije že nekajkrat spustili v svoj dom (vanj vodijo zlata vrata, posuta z diamanti), kjer prevladuje rokokojski slog. Razkrili so marmornata tla in strope, detajle in okvirje v 24-karatnem zlatu, številne drage kipe in slike, stene s podobami iz grške mitologije, razkošne lestence ter drugo razkošje, v primerjavi s katerim blišč Bele hiše zbledi.

V preddverju ima slap

Zlato in marmor prevladujeta tudi v preddverju stolpnice, ki jo krasi 18 metrov visok vodni slap. Eno izmed dvigal stolpnice je rezervirano za Trumpove in pelje do sto milijonov dolarjev (93 milijonov evrov) vrednega penthousa. Ta je bil zasnovan po vzoru dvorca v Versaillesu ter ponuja neverjeten pogled na Centralni park in Manhattan.


Preberite še:
Hiša, ki jo pozna ves svet

10 skrivnosti hiše, ki lahko postane nov dom Melanie Trump

Michelle je Melanii razkazala Belo hišo

Trump že ima svojo Belo hišo: v njej je elitni zasebni klub (foto)


 

 

 

 

 

 

 

 

Ne spreglejte