Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Sreda,
18. 1. 2017,
7.24

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

mati Zahara Jolie-Pitt posvojitev Brad Pitt Angelina Jolie

Sreda, 18. 1. 2017, 7.24

6 let, 6 mesecev

Mati Brangelinine posvojene hčerke: Ves čas jo pogrešam

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Angelina Jolie in Brad Pitt | Foto Reuters

Foto: Reuters

Biološka mama Zahare Jolie-Pitt želi govoriti s svojo 12-letno hčerko, ki jo je kot dojenčka posvojila Angelina Jolie, za njo pa še Brad Pitt.

Enaintridesetletna Mentewab Dawit Lebiso, ki živi v Etiopiji, je za Daily Mail spregovorila o svojih upih, da se bo po več kot desetletju povezala s svojo hčerko. "Želim, da ve, da sem živa in da si želim govoriti z njo. Nočem hčerke nazaj, le v stikih z njo želim biti. Rada bi jo poklicala in govorila z njo," je povedala Mentewab.

Zahara Jolie-Pitt, Brad Pitt | Foto: Getty Images Foto: Getty Images Angelina je Zaharo posvojila leta 2005, ko je bila ta stara šest mesecev, Pitt pa je deklico posvojil naslednje leto. "Angelina ji je bila bolj mati kot jaz. Z njo je, odkar je bila dojenček, a to ne pomeni, da je ne pogrešam. Ves čas jo pogrešam. Vsak dan mislim nanjo in si želim slišati njen glas ter videti njen obraz. Vem, kdaj ima rojstni dan, a sem žalostna, ker ne morem praznovati z njo. Rada bi slavila skupaj z njo na njen rojstni dan in druge posebne dneve. Želim si, da bi imela redne stike z njo," je razkrila biološka mati.

Prošnja za Angelino

Mentewab ni imela nobenega stika s hčerko, odkar jo je dala v posvojitev. "Rada bi, da bi Zahara vedela, da ima mamo, ki jo ima prav tako rada kot Angelina. Preden umrem, bi rada, da bi vedela zame in za to, da ima družino tukaj v Etiopiji," je še povedala in naslovila prošnjo na 41-letno Angelino: "Prosila bi jo, da mi dovoli govoriti z Zaharo. Mislim, da ne prosim preveč."

Dve različni zgodbi

Angelina in Brad naj ne bi vedela, da je mama Zahare še živa, ko sta deklico posvojila. "Iz Etiopije je. Je sirota zaradi aidsa," je o svoji hčerki leta 2006 povedala Angelina. Da je dekličina mama živa, sta zvezdnika verjetno izvedela leta 2007, ko je Mentewab dala svoj prvi intervju.

Tokrat je za Daily Mail pojasnila, da je dala Zaharo, ki jo je poimenovala Yemasrech, v posvojitev, ko je bila sama stara 19 let. Kdo je oče deklice, ni znano, saj je bila spočeta med posilstvom: "Moja deklica je bila bolna in jaz sem bila po rojstvu zelo šibka. Strinjala sem se s tem, da jo dam v posvojitev, a če bi se lahko še enkrat odločila, bi jo obdržala." V intervjuju leta 2007 je Mentewab povedala nekoliko drugačno zgodbo. Dejala je, da je zbežala in deklico pustila pri njeni babici, ker ni prenesla pritiska, ki ga prinese vzgajanje otroka.

Ne spreglejte