Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleš Žužek

Nedelja,
11. 6. 2017,
8.40

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15

Natisni članek

Vladimir Putin Donald Trump Megyn Kelly

Nedelja, 11. 6. 2017, 8.40

6 let, 6 mesecev

Lepotica, ki ni obsedena s seksom, je obnorela Putina

Aleš Žužek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15
Megyn Kelly | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Svetlolasa lepotica Megyn Kelly je ena največjih ameriških televizijskih zvezdnic. Donald Trump ni ravno njen oboževalec, saj ga je pogosto razjezila, toliko bolj pa je nad njo navdušen Vladimir Putin.

46-letna Megyn Kelly si je kruh najprej začela služiti kot odvetnica, šele pozneje – leta 2003 – je zajadrala v novinarske vode. Med oktobrom 2013 in januarjem 2017 je na novičarski televiziji Fox News vodila oddajo The Kelly file (Kellyjin dosje), ki jo je izstrelila med televizijske zvezde.



"Kri ji je tekla iz ..."

Še slavnejša je Kellyjeva postala avgusta 2015 na prvem soočenju republikanskih predsedniških kandidatov, kjer je takrat še kandidatu Donaldu Trumpu postavila vprašanje, ali ima zaradi svojega odnosa do žensk pravi značaj za predsednika.

Vprašanje je Trumpa zelo razjezilo, saj je po soočenju za CNN dejal, da je "kri prihajala iz njenih očih, kri je tekla iz … karkoli že".

Kellyjeva je lani novembra izdala svojo avtobiografijo Settle for more, v kateri je tudi zapisala, da so po polemiki s Trumpom njeno družino zaradi groženj varovali telesni stražarji. Trumpovi podporniki so ji nagajali tudi tako, da so njeni avtobiografiji na spletu organizirano dajali slabe ocene. | Foto: Getty Images Kellyjeva je lani novembra izdala svojo avtobiografijo Settle for more, v kateri je tudi zapisala, da so po polemiki s Trumpom njeno družino zaradi groženj varovali telesni stražarji. Trumpovi podporniki so ji nagajali tudi tako, da so njeni avtobiografiji na spletu organizirano dajali slabe ocene. Foto: Getty Images

Je Kellyjeva prevzeta nad seksom?

Da je Kellyjeva nenaklonjena Trumpu, se je pokazalo tudi lani jeseni, ko je tik pred drugim predsedniškim soočenjem med Trumpom in Hillary Clinton prišel v javnost na skrivaj posneti pogovor iz leta 2005, v katerem je Trump med drugim dejal, da mu ženske zaradi slave dovolijo, da počne z njimi, kar želi.

V svoji oddaji je po izbruhu afere gostila prekaljenega politika Newta Gingricha, gorečega Trumpovega podpornika, ki je Kellyjevi v žolčni razpravi vrgel v obraz, da je fascinirana oziroma prevzeta nad seksom. Malce zmedena Kelly je nato odvrnila: "Ne, nisem prevzeta nad seksom."

Tudi Megyn naj bi šef spolno nadlegoval

Lani poleti je bila Kellyjeva povezana še z eno seksualno afero. Pojavile so se namreč obtožbe, da je zdaj že pokojni prvi mož Fox Newsa Roger Ailes spolno nadlegoval več žensk, med njimi tudi Kellyjevo.

Ailes je obtožbe zavrnil, a se je moral vseeno posloviti od televizije, ki jo je ustvaril. Ailesov odhod je še bolj spodbudil govorice, da se bo Fox News oddaljil od republikanskega konservativizma, prav Kellyjeva pa bo postala prihodnja prva dama Fox Newsa.

Čeprav je delala na Fox Newsu, ki velja za konservativno televizijo, naklonjeno republikancem, Kellyjeva pravi, da ni republikanka, ampak politično neodvisna. Zdaj je del ekipe NBC News, ki velja za demokratom naklonjeno televizijo. | Foto: Getty Images Čeprav je delala na Fox Newsu, ki velja za konservativno televizijo, naklonjeno republikancem, Kellyjeva pravi, da ni republikanka, ampak politično neodvisna. Zdaj je del ekipe NBC News, ki velja za demokratom naklonjeno televizijo. Foto: Getty Images

Kellyjeva je multimilijonarka

No, iz te moke nazadnje ni bilo kruha, saj se je Kellyjeva – po tem, ko ji je letos potekla pogodba – poslovila od Fox Newsa in odšla na NBC News za letno plačo od 15 do 20 milijonov dolarjev (od 13,3 do 17,7 milijona evrov). 

Malo v primerjavi s stotimi milijoni dolarjev (skoraj 89 milijonov evrov) letne plače, ki naj bi ji jo ponujal Fox News, da bi ostala in podaljšala pogodbo.

Lepotica in Vladimir Putin. Kellyjeva je v Putina zlasti "vrtala" z vprašanji glede domnevnih povezav med Kremljem in Trumpom pred lanskimi volitvami. | Foto: Reuters Lepotica in Vladimir Putin. Kellyjeva je v Putina zlasti "vrtala" z vprašanji glede domnevnih povezav med Kremljem in Trumpom pred lanskimi volitvami. Foto: Reuters

Lepotica iz oči v oči s kremeljskim carjem

Za njen prvenec na novi televiziji si je ambiciozna in prodorna svetlolaska izbrala intervju s kremeljskim vladarjem Vladimirjem Putinom.

Za razliko od Trumpa pa je ruski predsednik očitno zelo navdušen nad Kellyjevo. Pred intervjujem je Putin v neformalnem pogovoru Kellyjevi dejal, da se sploh ne bo mogel pogovarjati z njo.

Spogledljivo šaljivi Putin

"Kaj mislite s tem?!" je bila presenečana svetlolaska, ki se je že ustrašila, da je intervju padel v vodo, nato pa je šaljivi Putin pojasnil, da se ne bo mogel pogovarjati z njo zato, ker zaradi njene lepote sploh ne bo mogel odpreti ust, ampak bo samo občudujoče strmel vanjo.

Putinov "tekmec" Douglas Brunt. Z njim ima Kellyjeva, ki je katoličanka, tri otroke. | Foto: Reuters Putinov "tekmec" Douglas Brunt. Z njim ima Kellyjeva, ki je katoličanka, tri otroke. Foto: Reuters

Kellyjeva dvakrat pred oltar

Kellyjeva, ki je postala tarča Putinovih spogledljivih pohval, je že drugič poročena. Med letoma 2001 in 2006 je bila poročena z anesteziologom Danielom Kendellom, od leta 2008 pa je srečna z Douglasom Bruntom, nekdanjim šefom podjetja za kibernetsko varnost, ki je postal pisec romanov.

Ne spreglejte