Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Torek,
1. 11. 2016,
8.32

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Christina Pacelli rdeča preproga stilistka moda zvezde zvezdniki

Torek, 1. 11. 2016, 8.32

6 let, 6 mesecev

Kaj vse je potrebno za pripravo zvezdnice na rdečo preprogo

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
rdeča preproga | Foto Reuters

Foto: Reuters

Tisto, kar vidite na rdeči preprogi, je samo ciljna črta. Znana stilsitka je razkrila, kaj vse je treba storiti že mesec pred velikim dogodkom, da je zvezdnica videti tako brezhibno.

Če ste kdaj gledali kakšen resničnosti šov, v katerem je prikazano delo in življenje hollywoodskih stilistov, veste, da so njihovi dnevi zelo naporni. Vse to je še kako res, je za Elle.com razkrila stilistka zvezdnikov Christina Pacelli.

Christina je podrobno opisala opravila in urnik, ki je potreben za urejanje zvezdnika ali zvezdnice za rdečo preprogo.

Začne že en mesec prej

Pacellijeva začne načrtovanje en mesec prej, saj mora razmišljati o celotni opravi, ne samo o izbiri obleke. Sledi dogovarjanje s stranko (slavno osebo) za prvo pomerjanje, kar je zaradi njihovih natrpanih urnikov precej naporno.

"Pomerjanje organiziramo v mojem studiu, v hotelu, kjer je stranka, ali pa na njihovem domu. Pomerimo več oblek, za kar potrebujemo približno štiri ure."

Sledijo še obiski pri oblikovalcu obleke in krojenje po meri stranke.

rdeča preproga | Foto: Reuters Foto: Reuters

Teden pred rdečo preprogo

Christina običajno dela v New Yorku, kar je v primerjavi z Los Angelesom prava nočna mora, pravi. "V L.A.-ju lahko vse opravim z avtomobilom, na Manhattnu pa to ni mogoče. Nastane pravi kaos, sploh če je slabo vreme."

En teden pred dogodkom mora preveriti, ali vse poteka, kot mora, na urniku so še zadnja pomerjanja in usklajevanja.

rdeča preproga | Foto: Reuters Foto: Reuters

Enajst ur pred rdečo preprogo

Večer pred podelitvijo ali dogodkom je na vrsti predzadnje pomerjanje, nato pa obleko pustijo pri šivilji, ki se vso noč posveča zadnjim popravkom, pojasnjuje Christina. "Na dan D moram vstati najkasneje ob 6. uri zjutraj, da grem k šivilji po obleko. Tako si lahko pred prvo stranko vzamem vsaj nekaj časa zase."

Telovadi in si pripravi obilen zajtrk za pomemben dan, ki je pred njo. "Na nogah sem ves dan, in če nič ne jem, omedlim." Ob 8. uri je čas za prvo stranko in pomerjanje, da se še enkrat prepričajo, ali je vse v redu.

"Ko je stranka zadovoljna in je vse na svojem mestu, lahko odidem." Pri prvi stranki ostane njen asistent, ki še naprej skrbi za popolnost, Christina pa gre k naslednji stranki.

rdeča preproga | Foto: Reuters Foto: Reuters

Večni boj s konkurenčnimi stilisti

Naloga obleči več zvezdnikov za en dogodek je pravi zalogaj. Za to so potrebne odlične organizacijske sposobnosti. Urnike zvezdnikov večinoma sestavljajo njihovi publicisti, ki hočejo, da gre vse po načrtu.

"Za letošnje Emmyje sem oblekla štiri zvezdnike. Čeprav ves čas upaš, da bo vse potekalo čim bolj gladko, vedno kaj zmoti naš urnik. Stranka si lahko premisli glede čevljev, nakita, česarkoli."

Christina ima zato s seboj vedno vsaj 20 parov različnih čevljev, za nakit pa se mora "zagrebsti" že vsaj en mesec prej. Luksuzne in drage kose je treba rezervirati v draguljarni, pri čemer mora tekmovati z drugimi stilisti. "Vedno se borimo za najbolj zaželene kose."

rdeča preproga | Foto: Reuters Foto: Reuters

Eno uro pred dogodkom

Kadar le lahko, se Christina na dogodek pripelje s stranko, še posebej če ta izbere obleko, ki se rada mečka. Če ne more priti z njo, ji prek SMS-sporočil pošilja opomnike, na kaj mora biti pozorna.

Vsaka njena stranka pred dogodkom dobi tudi nekaj nasvetov glede poziranja. "Fotografiramo jo v različnih položajih, da vidimo, v katerem je obleka videti najbolje."

rdeča preproga | Foto: Reuters Foto: Reuters

Med dogodkom in po njem

Ko stranka uspešno pride do rdeče preproge in je čas za poziranje, za stilistko dela še ni konec. Vrne se v bližnji hotel, prižge televizijo in spremlja nagrade, medtem pa pripravlja stvari, ki jih ni uporabila, za vrnitev oblikovalcem.

Po dogodku sledi zabava, za katero so pripravili drugo opravo. Stranka se vrne v hotel, se na hitro preobleče in vrne v središče dogajanja. Na te zabave so navadno povabljeni tudi stilisti, a se jih večkrat ne udeležijo, ker so preveč utrujeni.

Ne spreglejte