Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Ponedeljek,
23. 1. 2017,
10.25

Osveženo pred

6 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Tony Cetinski Facebook sojenje novinarji

Ponedeljek, 23. 1. 2017, 10.25

6 let, 9 mesecev

Hrvaški zvezdnik novinarje označil za udbovske pi…

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
tony cetinski | Foto Matej Povše

Foto: Matej Povše

Hrvaški pevec Tony Cetinski je v svojem zapisu na Facebooku ostro obračunal predvsem z mediji in novinarji ter pri tem pozval k lustraciji.

Cetinski se je za zapis odločil zaradi svojih staršev, Vinke in Mirka. Zapisal je, da se je sojenje zanju razpletlo pozitivno, da pa o tem nihče ne piše. To je 47-letnega pevca tako razjezilo, da je novinarje razglasil za "podkupljeno in neprofesionalno živino".

"Eno vprašanje za dobro jutro. Ko nekdo nekoga blati in obtožuje (po naključju pred volitvami), potem o tem pišete in to dajete na naslovnice, vi novinarsko-udbovske-uredniške pi…, ko pa nekoga operejo vseh obtožb, potem ste tiho kot pi…! Moj sklep je, da ste podkupljena in neprofesionalna živina! (Vsa čast izjemam.) Pravica je počasna, vendar pride, upam, da bo prišla tudi po vas. Zdravje ljudi, ki ste jih sistematično teptali s svojimi ugibanji in natolcevanjem, pa je za vedno načeto, želim vam, da se vam vse vrne z isto mero. Vsakemu, kar si zasluži. Ne vem, zakaj se čaka z lustracijo, vendar je nujna zaradi prihodnosti vseh naših poštenih in po krivem obtoženih državljanov. Pa bomo potem videli te velike uredniške genialce, katerega izmed svojih mecenov bodo najprej dali na naslovnice in sramotilni steber. Naj Bog da, da bi vas voda odnesla, takrat se bo pelo, vi pa se boste valjali po svojem blatu in ne bo vas rešil niti ves ta silni umazani denar, ki ste ga dobili od teh svojih bojazljivcev. Srečno," je zapisal Cetinski.

Staršema hrvaškega zvezdnika so začeli soditi lani v aferi prirejanja v postopku preverjanja izvora premoženja znane rovinjske družine. Obtožnica je Vinko in Mirka Cetinski ter dva suspendirana delavca davčne uprave bremenila, da so z napačnim prikazovanjem kupnine za nepremičnino investitorja svojega skupnega podjetja oškodovali za okoli štiri milijone evrov.

Ne spreglejte