Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Četrtek,
22. 12. 2016,
15.23

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

princesa Diana princ Harry princ William princ Charles Buckinghamska palača

Četrtek, 22. 12. 2016, 15.23

6 let, 6 mesecev

"Harry nenehno rine v težave"

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Diana, Harry, William | Foto Reuters

Foto: Reuters

Na dražbi bodo prodali pisma, ki jih je svojemu pomočniku napisala pokojna princesa Diana. V njih opisuje svoja sinova, princa Williama in Harryja.

V pismih zdaj pokojnemu Cyrilu Dickmanu, ki je bil več kot 50 let zaposlen v Buckinghamski palači, je Diana opisala nežno bratsko vez med svojima sinovoma. William in Harry sta leta 1997 na pragu pubertete svojo mamo izgubila v avtomobilski nesreči v Parizu.

Harry je bil vedno bolj navihan kot njegov starejši brat. | Foto: Reuters Harry je bil vedno bolj navihan kot njegov starejši brat. Foto: Reuters V na roko napisanih pismih je Diana zapisala, da William "ni mogel nehati poljubljati" svojega bratca, ko se je ta rodil leta 1984. "William obožuje svojega mlajšega brata in ves čas zasipa Harryja z neskončnimi objemi in poljubčki, svoje starše komaj spusti zraven!" je zapisala v pismu z datumom 2. marec 1985. V istem pismu je razkrila, da sta bila z možem, princem Charlesom, prevzeta nad odzivom ob Harryjevem rojstvu: "Odziv na rojstvo tako majcene osebe naju je povsem prevzel in komaj lahko diham zaradi množice cvetja, ki nam ga pošiljajo."

Že kot deček zahajal v težave

V pismu iz julija 1993 je Diana razkrila, da je imel tedaj osemletni Harry uporniško naravo: "Fanta sta dobro in jima je internat zelo všeč, čeprav Harry nenehno rine v težave!" To se ni spremenilo. Harryja so devet let kasneje, ko je bil star 17 let, ujeli med kajenjem marihuane, leta 2005 pa se je znašel na udaru zaradi ponesrečene izbire kostuma, ko je na ples prišel oblečen v nacistično uniformo. Čisto nič pa ni imel Harry oblečenega na fotografijah z nore zabave v Las Vegasu, ki so leta 2012 prišle v javnost.

Dianina pisma Dickmanu, ki je umrl leta 2012, star 85 let, bodo šla na dražbo v Cambridgeu 5. januarja prihodnje leto. Izklicna cena za njih bo 15 tisoč funtov (približno 17.700 evrov).

Ne spreglejte