Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Četrtek,
9. 2. 2017,
11.29

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Kesha

Četrtek, 9. 2. 2017, 11.29

6 let, 6 mesecev

Domnevni posiljevalec od nje zahteva malo bogastvo

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Kesha | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Pevka Kesha zadnji dve leti vodi sodno bitko s producentom Dr. Lukom, ki ga je med drugim obtožila, da jo je posilil. On zdaj od nje zahteva, da mu plača več kot milijon evrov, češ da mu toliko dolguje za turneje, ki jih ji je organiziral.

Kesha je svojega nekdanjega menedžerja Dr. Luka, čigar pravo ime je Lukasz Gottwald, obtožila, da jo je več let spolno zlorabljal, pretepal, trpinčil in grozil ter omejeval njeno glasbeno ustvarjalnost. Kljub hudim obtožbam je sodišče lani odločilo, da pevka ne sme prekiniti pogodbe z založbo Sony, ki zaposluje ne le njo, ampak tudi Dr. Luka.

Še večji šok za pevko je sledil, ko je njen nekdanji menedžer od nje zahteval plačilo 1,3 milijona dolarjev (1,2 milijona evrov). Producent trdi, da je to vsota, ki mu jo Kesha dolguje za turneje, ki jih je on organiziral, ter denar, s katerim mora plačati stroške za izdelavo spominkov, ki jih prodajajo na koncertih.

Dr. Luke zanika, da bi Kesho posilil. | Foto: Getty Images Dr. Luke zanika, da bi Kesho posilil. Foto: Getty Images Kesha zadnji dve leti, odkar na sodiščih bije bitko z nekdanjim menedžerjem, ni izdala niti ene pesmi, ker ne želi, da bi človek, ki ji je uničil življenje, služil z njenim ustvarjanjem.

Dolga leta naj bi jo zlorabljal

Pevka je šokirala glasbeni svet, ko je leta 2014 Dr. Luka obtožila spolnih napadov. Poleg tega naj bi povsem nadziral njeno kariero, ko je bila stara 18 let, pa naj bi jo prepričal, da je pustila šolo in se izselila iz svojega kraja. Pevka trdi še, da jo je silil v jemanje drog, ji podtaknil uspavala in jo nato posilil, ji grozil, da bo uničil njo in njeno družino, če bo kdaj javno spregovorila o zlorabah, ter jo silil v podpisovanje pogodb, po katerih je sama prejela le majhen delež dobička.

Na Keshino stran so stopili številni zvezdniki, Dr. Luke pa je lani na Twitterju sporočil, da ni posilil Keshe in da nikoli nista imela spolnih odnosov. "Kesha in jaz sva bila več let prijatelja, bila mi je kot mlajša sestra," je zapisal.

Ne spreglejte