Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Torek,
20. 6. 2017,
11.46

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Johnny Depp

Torek, 20. 6. 2017, 11.46

6 let, 6 mesecev

Depp vedel, da je v velikih težavah

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
johnny depp | Foto Reuters

Foto: Reuters

Johnny Depp toži svoje nekdanje finančne svetovalce, ti pa trdijo, da se je ameriški igralec zavedal velikih finančnih težav, v katerih se je znašel.

Zvezdnik je januarja vložil 25 milijonov dolarjev (23 milijonov evrov) vredno tožbo proti svoji nekdanji poslovni ekipi, podjetju The Management Group (TMG), zaradi domnevne prevare.

TMG zdaj vrača udarec z novimi dokazi, ki razkrivajo, da so Depp in njegovi ožji sodelavci vedeli za njegov težak finančni položaj, že dolgo preden so po svojih trditvah izvedeli za njegov 40 milijonov dolarjev (slabih 36 milijonov evrov) velik dolg.

TMG je med drugim med dokaze vložil elektronsko pošto med Deppom, njegovo sestro Christi Dembrowski, odvetniki, agenti in menedžerji ter bančniki o zvezdnikovih bančnih računih.

Pošta med drugim razkriva, da je Johnnyjev glavni poslovni menedžer Joel Mandel že v začetku leta 2010 igralca opozoril, da je na njegovem bančnem računu skoraj štiri milijone dolarjev (3,6 milijona evrov) minusa.


Preberite še:
Johnny v težavah: na mesec zapravi dva milijona


Leto prej je Mandel Deppa neposredno opozoril, da živi preveč razkošno in da naj "med prazniki manj zapravlja". Dan kasneje je igralec izjavil: "Močno se trudim, da med prazniki ne bi preveč zapravljal, več pa ne morem narediti, saj moram svojim otročičkom in družini zagotoviti najboljši mogoč božič, seveda v razumnih mejah."

Da bi pomiril svojega menedžerja, je poudaril, da bodo njegove finančne težave rešili prihajajoči filmi. Navedel je, da bo za Turista dobil 20 milijonov dolarjev (18 milijonov evrov), za Pirate s Karibov 35 milijonov dolarjev (31 milijonov evrov) in 20 milijonov dolarjev (18 milijonov evrov) za Temne sence. Ponudil je tudi, da proda svojo osebno lastnino, kot so umetniške slike, motorji, avtomobili in nepremičnine.

Na nekaj pa danes 53-letni igralec nikakor ni bil pripravljen pristati - da bi se odpovedal letenju z zasebnim letalom. "Trenutno sploh nimam veliko možnosti. Leteti v ekonomskem razredu bi bila zaradi paparacov j***na nočna mora," je zapisal v več sporočilih.

Eektronska pošta dokazuje, da je TMG naredil vse v svoji moči, da bi igralca in njegove tesne svetovalce opozorili na njegov finančni položaj. Če bi mu želeli prikriti finančne težave, ne bi večkrat svetovali njegovim odvetnikom, kako se rešiti iz nastale godlje, trdijo v podjetju.

Ne spreglejte