Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Torek,
7. 3. 2017,
8.25

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

princesa Diana Paul Burrell

Torek, 7. 3. 2017, 8.25

6 let, 7 mesecev

Butler princese Diane razkril, da je gej

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Paul Burrell | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Nekdanji dolgoletni butler pokojne britanske princese Diane Paul Burrell se namerava po ločitvi od žene poročiti z moškim.

Burrell, ki ga je – po njegovih besedah – Diana nekoč označila za svojo skalo, ker se je tako zanašala nanj, je presenetil z razkritjem, da je gej in da se bo le devet mesecev po ločitvi od žene, s katero je bil poročen 32 let, poročil s svojim fantom.

58-letni Burrell, oče dveh sinov, je napovedal, da se bo poročil z odvetnikom Grahamom Cooperjem.

Diana je umrla leta 1997 v prometni nesreči v Parizu. "To je bil verjetno najbolj žalosten dan mojega življenja," je o tem dejal Burrell. | Foto: Reuters Diana je umrla leta 1997 v prometni nesreči v Parizu. "To je bil verjetno najbolj žalosten dan mojega življenja," je o tem dejal Burrell. Foto: Reuters Njegova napoved je toliko bolj presenetljiva, ker je še leta 2015 dejal, da svojo ženo, ki jo je spoznal med delom v Buckinghamski palači, še vedno ljubi: "Poroka z njo in to, da sem videl rojstvo svojih sinov, sta bili najboljši stvari v mojem življenju – nič se ne more primerjati s tem."

Diani je zaupal svojo skrivnost

Čeprav je svojo spolno usmerjenost pred javnostjo dolgo skrival, pa je po pisanju tabloida The Sun svojo skrivnost zaupal princesi Diani. "Paulovi prijatelji in družina vedo, a dolgo časa je bila to skrivnost, ki jo je skrbno varoval. Povedal je Diani, ko je delal z njo, ker sta si bila tako blizu. Takrat je bila edina ženska, ki ji je to lahko zaupal," je povedal vir.

Burrell je Dianin butler postal leta 1987, po njeni smrti pa je o princesi napisal dve knjigi. Dianina sinova William in Harry sta njegove spomine označila za izdajo njune mame.

Burrell, ki je s prodajo knjig o Diani zaslužil milijone, pred leti pa je bil osumljen, da je po njeni smrti ukradel več kot 300 predmetov, ki so bili njena last, ima zdaj svojo cvetličarno.

Ne spreglejte