Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Sobota,
11. 2. 2017,
8.02

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Natisni članek

Michael Jackson Paris Jackson smrt obdukcija intervju

Sobota, 11. 2. 2017, 8.02

6 let, 7 mesecev

Bodo izkopali truplo Michaela Jacksona?

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88
Michael Jackson | Foto Reuters

Foto: Reuters

Truplo Michaela Jacksona bodo izkopali iz groba v Glendalu v Kaliforniji in ponovno opravili obdukcijo, saj so vse glasnejša ugibanja, da so kralja popa umorili.

Govorice o sumljivi smrti Jacksona je sprožila njegova 18-letna hči Paris, ko je v nedavnem intervjuju za revijo The Rolling Stone dejala, da je bil njeno oče umorjen: "Vedno je govoril: 'Nekega dne me bodo ubili.' Morda zveni kot teorija zarote, a … Očitno je. Vse kaže na to. Vsi pravi oboževalci in vsi v družini to vedo. Bilo je nameščeno."

Paris je priznala, da ni povsem prepričana, kako se je umor zgodil, za smrt očeta pa je okrivila glasbeno založbo AEG, ki je organizirala veliko Michaelovo vrnitev. Priprave na nove koncerte naj bi Michaela tako izčrpale, da je umrl. Paris, ki je očeta izgubila leta 2009, ko je bila stara 11 let, je za njegovo smrt delno okrivila tudi njegovega osebnega zdravnika Conrada Murrayja. Temu so pred leti sodili, sodišče pa je odločilo, da je bil Jackson za svojo smrt kriv sam, kljub temu pa zdravnika obsodilo na štiriletno zaporno kazen zaradi uboja iz malomarnosti, ker je pevca navadil na zdravilo propofol.

Paris je prepričana, da so njenega očeta umorili. | Foto: Getty Images Paris je prepričana, da so njenega očeta umorili. Foto: Getty Images Znaki morebitnega prikrivanja umora

Pravni svetovalec in nekdanji policist John Carman je za ameriško revija Globe dejal, da brazgotine na Jacksonovem telesu, stekleničke zdravil, ki so jih našli v košu, in skrivnosten moški, ki je zapustil pevčev dom na noč njegove smrti, kažejo na morebitno prikrivanje umora.

Porajajo se nova vprašanja

"Morda je vse, kar smo vedeli o Michaelovi smrti, napačno in njegov pravi morilec ni bil nikoli kaznovan? Porajajo se nova vprašanja in če bi ponovno izvedli obdukcijo, bi lahko dobili odgovore," je dodal Carman.

Po pevčevi smrti 25. junija 2009 so opravili tri obdukcije, eno uradno in dve na željo njegove družine. Jackson je umrl zaradi prevelikega odmerka propofola, v njegovem telesu pa so našli tudi sledi drugih drog, trdi Carman. Dodaja, da so Michaelovo truplo balzamirali ter bi moralo biti dobro ohranjeno.

Ne spreglejte