Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Torek,
7. 3. 2017,
10.17

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

Emma Watson Beyonce feminizem golota razgaljeno

Torek, 7. 3. 2017, 10.17

6 let, 7 mesecev

Beyoncejini oboževalci razgaljeni Emmi Watson: Hinavka si

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
Emma Watson | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Privrženci Beyonce so se spravili na igralko Emmo Watson, češ da je hinavka, ker je pred leti zaradi razgaljenosti kritizirala Beyonce, sama pa je pred kratkim pozirala za naslovnico Vanity Fair, na kateri je vse prej kot diskretna.

Mlada Emma Watson je trenutno ena najslavnejših feministk in zagovornic pravic žensk, zaradi česar mora prenašati precej kritik. Karkoli naredi, mora upravičiti in razložiti, da so njena dejanja še vedno v kontekstu feminizma.

Nazadnje se je tako morala braniti zaradi razgaljene naslovnice revije Vanity Fair, na kateri pozira zgolj v kratkem boleru in brez modrčka. Očitali so ji, da se takšna fotografija za feministko ne spodobi. Emma je na to odgovorila, da ima vso pravico biti feministka in pozirati z odpeto srajco.

"Res ne vem, kaj imajo moje prsi opraviti s tem. To me precej bega. Feminizem ženskam daje izbiro. Feminizem ni palica, s katero bi pretepali druge ženske."

Je res hinavka?

Vse lepo in prav, če ne bi sama nekoč storila prav tega: zvezdnico Beyonce je leta 2014 kritizirala zaradi golote in izražanja seksualnosti, ki sta bila del njenega takratnega albuma.

"Ko sem gledala njene videe, sem bila zelo zmedena. Njeno sporočilo ni sovpadalo z vizualno podobo. Po eni strani se je postavila v vlogo feministke, po drugi strani, pred kamero, pa se je čutilo pridih moškega, čutila sem moški voajerizem." Album z naslovom Beyonce je vključeval hite, kot so Drunk in Love, Partition in Flawless, v katerega je pevka dodala del govora We should all be feminists (Vsi bi morali biti feministi, op. p.).

Ravno zato so se oglasili Beyoncejini oboževalci, ki so izpostavili, da je to precej hinavsko od Emme. "Opraviči se, ci… Kažeš joške, a si drzneš kritizirati Beyonce, ker izraža svojo seksualnost," se je glasil eden od ostrih komentarjev na Emminem Instagramu.

Emma Watson | Foto: Instagram/Getty Images Foto: Instagram/Getty Images

Oglasili so se tudi na Twitterju:

"Je… se, Emma Watson, da blatiš Beyonce in jo kritiziraš kot feministko, ker je seksualna oseba, in potem sama posnameš fotografijo zgoraj brez."

"Emma Watson je hinavka. Zdaj, ko jo napadamo zaradi enake stvari, zaradi katere je sama pred leti napadla Beyonce, je pa problem."

"Se je Emma Watson kdaj opravičila Beyonce, ker je dvomila o njenih feminističnih pogledih?"

Beyonce in Emma tega sicer še nista komentirali, a, kot kaže, se na internetne zdrahe med oboževalci ne ozirata. Beyonce se je prejšnji teden s hčerko Blue Ivy z veseljem udeležila premiere filma Lepotica in zver, v katerem Emma igra glavno vlogo.

Blue Ivy in Beyonce sta se na premieri očitno zabavali. | Foto: Beyonce.com Blue Ivy in Beyonce sta se na premieri očitno zabavali. Foto: Beyonce.com

Save

Ne spreglejte