Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Torek,
7. 2. 2017,
10.10

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Unicefr davki David Cameron Victoria Beckham David Beckham

Torek, 7. 2. 2017, 10.10

6 let, 7 mesecev

Beckham zavrnil otroke, da bi se izognil plačilu davka

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
david beckham | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Elektronska pošta Davida Beckhama, v katero so vdrli hekerji, je razkrila, da je nekdanji nogometaš dosegel spremembo datuma zabave pri britanskem premierju, zato da bi plačal manj davkov.

Beckham je dosegel, da so prestavili obisk otrok pri premierju na Downing Street 10. Zdaj upokojeni nogometaš je leta 2012, ko so ga prosili, naj vodi delegacijo sto otrok v imenu Unicefa k premierju Davidu Cameronu, igral za Los Angeles Galaxy.

Med igranjem v Los Angelesu je plačeval davke v ZDA, če bi odpotoval v Veliko Britanijo v imenu Unicefa, pa bi moral plačati višje davke, zato je dosegel, da so prestavili datum obiska. V skladu z britansko davčno zakonodajo se lahko posameznik, ki živi v tujini, izogne plačevanju davkov doma, a le če v Veliki Britaniji preživi manj kot 90 dni na leto.

Zahteval zasebno letalo

Najnovejše razkritje prihaja na dan po tem, ko je Beckhamleaks razkril, da je nogometaš pobesnel, ker mu ravno zaradi sumljivih davčnih navad niso hoteli podeliti naziva viteza. Poleg tega je od BBC zahteval, da mu pošljejo zasebno letalo za nastop v njihovi oddaji, v kateri bi predstavil svoje humanitarno delo. Takoj po nastopu v oddaji Grahama Nortona je namreč želel odleteti v Liverpool na sinovo nogometno tekmo. Najem letala naj bi stal 17 tisoč funtov, predstavnik BBC pa je za The Independenat povedal le, da je običajno, da svojim gostom zagotovijo prevoz.

Bolj kot otroci ga je skrbelo, da bo moral plačati več davka. | Foto: Getty Images Bolj kot otroci ga je skrbelo, da bo moral plačati več davka. Foto: Getty Images Izsiljevali so ga

Hekerji, ki so Beckhamu vdrli v elektronsko pošto, so po poročanju britanskih medijev od njega zahtevali milijon funtov v zameno za nerazkritje informacij.

Beckham se je prvič, odkar so v javnost prišla elektronska pisma, ki mečejo slabo luč na njegovo podobo, pojavil v javnosti. Fotografi so ga ujeli med sprehodom po Londonu, medtem ko je njegova žena Victoria Beckham odletela v New York na tamkajšnji teden mode.

Ne spreglejte