Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 7. 2016,
23.19

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Maribor Branik Marcos Tavares Darko Milanič

Četrtek, 21. 7. 2016, 23.19

6 let, 6 mesecev

Poročilo s tekme Levski : Maribor

Sladek mariborski remi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Finale pokala MAribor Celje na Bonifiki

Nogometaši Maribora so na povratni tekmi 2. predkroga evropske lige v Sofiji igrali neodločeno 1:1 (0:1) z Levskim. Prva tekma se je v Mariboru končala z 0:0, kar pomeni, da v 3. predkrog napreduje Maribor. Tam se bo pomeril z Aberdeenom

Mariborčani so si priborili igranje v 3. predkrogu proti škotskemu Aberdeenu, ki je s skupnim izidom 4:0 izločil latvijski Ventspils. Prva tekma bo 28. julija na Škotskem, povratna pa teden dni kasneje v Ljudskem vrtu.

Za razliko od prve tekme v Mariboru, ki se je končala brez zadetkov, je bil povratni dvoboj zelo dinamičen in bolj razburljiv.

Domači so v začetku želeli priti do prevlade na igrišču. V 15. minuti so imeli prvo priložnost, ko so izvedli kot. Do strela je prišel Vencislav Hristov, ki je žogo iz polobrata poslal čez gol. V 22. minuti se je Levskemu nasmehnila sreča. Adis Hodžić je hotel žogo odbiti v napad, a je nastreljal Francisa Nahra. Ganec je streljal z leve strani in zadel nasprotni kot gola Jasmina Handanovića.

Pustili več prostora

Po prejetem golu so Mariborčani krenili v napad, hkrati pa v obrambi pustili več prostora. V 24. minuti je Hristov preigral Marka Šulerja, streljal proti vratom, a je Handanović strel obranil. Toda Maribor je hitro prišel do priložnosti za izenačenje.

V 28. minuti je Erik Janža poslal predložek z leve strani. Marcos Tavares je streljal z glavo, Bojan Jorgačević pa žogo odbil do Milivoja Novakovića, ki je z močnim strelom stresel prečko. Žoga je spet prišla do Novakovića, Aleksandar Aleksandrov pa je nad njim storil prekršek za enajstmetrovko. Najstrožjo kazen je izvedel Tavares, vendar je Jorgačević strel obranil.

V 41. minuti se je Marwan Kabha odločil za strel s 30 metrov, Jorgačević pa je žogo, ki je letela pod prečko, odbil v kot.

V drugem polčasu so gostje imeli več žogo v nogah, vendar so do prve priložnosti prišli domači. Neodločnost Erika Janže je izkoristil Roman Prochazka, Handanović je žogo odbil do Georgija Kostadinova, ki je zadel levo vratnico. Domači so ob tem zahtevali enajstmetrovko ob domnevnem igranju roko branilca Janže.

Marcos Tavares je zadel za izenačenje. | Foto: Matjaž Vertuš Marcos Tavares je zadel za izenačenje. Foto: Matjaž Vertuš

Kapetan se je oddolžil

Mariborčani so s težavo prihajali do priložnosti za strel, toda v 68. minuti so le prišli do želenega izenačenja. Gregor Bajde je prvi stik z žogo izkoristil za uporabno podajo z leve strani. Novakovićev strel z glavo je Jorgačević odbil samo do Tavaresa, ki je z desetih metrov z desnico streljal močno in natančno za veselje v taboru vijoličastih.

Mariborčani so v teh trenutkih imeli rezultatsko in psihološko prednost. Domači, ki so porabili veliko časa, da so se pobrali po šoku, so do konca tekme pritisnili proti vratom Maribora. Obramba na čelu z Jasminom Handanovićem je zdržala vse napade.
 

Levski : Maribor 1:1 (1:0)

Stadion Georgi Asparuhov, gledalcev 18.000, sodniki: Tykgaard, Sonderby in Hummelgaard (vsi Danska).

Strelca: 1:0 Narh (22.), 1:1 Tavares (68.)

Levski: Jorgačević, S. Aleksandrov, Pirgov, A. Aleksandrov, Minev, De Nooijer, Kostadinov (od 79. Adeniji), Prochazka, Narh, Anete (od 85. Deza), Hristov.

Maribor: Handanović, Hodžić, Šme, Šuler, Janža, Hotić (od 77. Mertelj), Vrhovec (od 54. Vršič), Kabha, Bohar (od 67. Bajde), Tavares, Novaković.

Rumeni kartoni: A. Aleksandrov, Kostadinov, Narh; Kabha, Hotić, Šuler.
Rdeči karton: /.
Ne spreglejte