Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Veronika Podgoršek

Sobota,
30. 1. 2016,
21.21

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

1

Natisni članek

Veronika Podgoršek

Sobota, 30. 1. 2016, 21.21

7 let, 12 mesecev

Starejša ženska in mlajši moški je in

Veronika Podgoršek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

1

Marsikaj se je povsem obrnilo ali spremenilo. Nekoč moderno in za marsikaterega moškega "in" je bilo, da je imel ob sebi veliko mlajšo žensko.

Medtem ko si partnerje iščemo prek spletnih klepetalnic ali na slepih zmenkih, pisma ne pišemo več na roke, ampak na računalnik ali kar prek telefona pošljemo krajša ali daljša sporočila, pa so se spremenila tudi spol in leta v partnerskih odnosih. Nekoč moderno in za marsikaterega moškega "in" je bilo, da je imel ob sebi veliko mlajšo žensko. Danes pa je nekaj modernega in "in", če ima starejša ženska ob sebi veliko mlajšega moškega. In to sploh niso več redki pari. No, če jim pari sploh lahko rečemo, kajti v mnogih primerih predvsem ženske nad 40., ki imajo ponavadi za seboj že kakšen zakon oziroma propadli odnos, si ne želijo več popolne predanosti oziroma se determinirati, da so z nekom v odnosu. Ker niso. Imajo prijatelja oziroma prijatelje. S katerimi se imajo lepo. Zgolj lepo. Grdega ne želijo več. Ne želijo se več prilagajati. Pravijo, da vedo, kaj hočejo in česa nočejo. In če mlajšemu moškemu kaj ne ustreza, naj pač gre. In povadi se tega mlajši partner tudi zaveda, saj mu je to tudi velikokrat podano sporočilo. Dejstvo pa je, da v vsakem oziroma v kakršnemkoli odnosu oba nekaj pridobivata, da v tem tudi vztrajata. In dokler je to tako, odnos tudi traja.

Odprti odnosi, ki delujejo Temu načinu vzpostavljanja odnosov lahko rečemo odprti odnosi, in to so taki, ki delujejo. V odprtem odnosu namreč nima oseba nekoga čisto in povsem ozirom oni niso tam čisto in povsem. So malo tu in malo tam in nikjer v celoti. Vendar pa to deluje, vse dokler ne pride do tega, da se na nekoga čustveno navežejo.

Takrat se začne tovrstna odprtost spreminjati v zaprtost in posledično do bolečine. Razen, če že zverzirane gospe tega ne preprečijo s prekinitvijo odnosa, preden bi do tega sploh lahko prišlo.

Seveda pa niso vsi tovrstni primeri taki in tudi med starejšimi ženskami in veliko mlajšimi moškimi najdemo prave pare, ki imajo pravi in predani partnerski odnos!

Kaj mlajši moški vidi v ali na starejši ženski? Mnogi se sprašujejo, kaj še posebej mlajši moški vidi v ali na starejši ženski, ko naj bi veljalo, da so prav moški tisti, ki gledajo mladost in njeno lepoto pri mlajših partnericah …

Profil starejše samske ženske je danes po večini tak, da so materialno neodvisne in imajo za seboj več ali manj življenjskih izkušenj. Prav to pa privlači mlajše moške. On dobi zraven sebe damo, ki ve, kaj hoče in česa ne, ki ga popelje v višave od kulinarike, mode, higiene, razgledanosti na različnih področjih, med katere spada tudi spolnost. Prav spolnost in občudovanje je tisto, kar ženski godi.

Mlad moški ima energijo in moč v vseh delih svojega telesa in če raziskave, ki kažejo, da so ženske po 40 na vrhuncu svoje spolne energije držijo, potem te ženske doživljajo svoja nebesa na zemlji. Poleg tega pa danes starejše dame, zaradi današnjega načina življenja in možnostih, ki nam jih ta ponuja od prehrane do telovadbe in najrazličnejših izdelkov ter plastičnih kirurgov, videti naravnost odlično.

Danes poleg starejših žensk stopajo lepi mladeniči So pa ženske že zgodovinsko gledano bile bombardirane z lepotnimi ideali. Kako lepe lase morajo imeti, brez gubic s povsod napeto kožo. Ta ideal pri sebi pogosto iščejo. Zdaj pa so ga našle še nekje - pri njih, pogosto zelo mlajših moških, kjer je že letom na ljubo postavljeno vse, kot je za obdobje mladega človeka normalno.

In če so včasih stopale poleg starejših moški lepe mladenke, danes poleg starejših žensk stopajo lepi mladeniči. In če starejšim moškim godi, da so všeč mlajšim ženskam, prav tako starejšim ženskam godi, da so všeč mlajšim moškim.

Ljubezen ne pozna meja Če pogledamo skozi leta, lahko vidimo, da se je glede starejših moških, ki so imeli poleg sebe veliko mlajše ljubice, oblikovalo mnenje, da so ti frajerji, pomembneži, ki si to lahko privoščijo. In če danes povprašamo ženske, ki se zapletajo z veliko mlajšimi moškimi, kaj rečejo na to, zakaj prav z njimi in kako bo to trajalo, skoraj vse odvrnejo v stilu, kot je to nekoč storila tudi bivša soproga Donalda Trumpa, gospa Ivana, da je v življenju raje dojilja kot pa medicinska sestra.

Kot že tolikokrat videno lahko ponovno rečemo, da ljubezen resnično nima in ne pozna meja. Starejši, mlajši, istospolni. Ne glede na vse vrste razlik pa se razidejo tudi pari, ki naj bi po vseh standardih morali biti skupaj srečni vse do konca svojih dni, pa to ni tako. Le kdo bi zares poznal recept?

Ženske želijo eksperimentirati brez občutka slabe vesti Občutek je, kot da smo v času, ko si ženske z veliko žlico jemljejo čas za sebe, za svoje potrebe, želijo eksperimentirati in vse to brez kakršnega občutka slabe vesti! Morda na način, kot so to že v preteklosti počeli moški.

Morda pa iz ene in druge skrajnosti končno najdemo tisto pravo pot, ki se glasi: svoje k svojim!

Ne spreglejte