Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Veronika Podgoršek

Sobota,
13. 2. 2016,
15.23

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Veronika Podgoršek moški denar ženska

Sobota, 13. 2. 2016, 15.23

8 let, 1 mesec

Moški, denar in ženske

Veronika Podgoršek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Ko moški v bolj ali manj zrelih letih zamenjajo delovno mesto, napredujejo ali se z leti uveljavijo na svojem področju, ob tem pogosto zamenjajo partnerico.

Če te dejansko ne zapustijo, pa si pogosto privoščijo menjavo ali kar menjavanje običajno precej mlajših ljubic. Velikokrat se ljudje sprašujejo, kakšen je vzrok za to.

Nekateri moški že v mladih letih verjamejo, da se določen tip žensk, ki jih dojemajo kot najboljše oz. sanjske, za njih ne bo zmenil. Da zanje niso dovolj dobri. Poleg tega jih je strah, da take ženske ne bi zmogli niti obdržati. Pogosto si zato izberejo žensko, ki jo dojemajo kot varnejši "ulov". Ob taki ženski so mirni, ob tem pa je zadovoljena njihova potreba po družini in varnosti.

Če moškega prizadene ženska, do katere ne goji močnih čustev, ga to namreč ne boli toliko, kot bi ga, če bi ga prizadela ženska, ki jo vidi in dojema kot najboljšo, jo spoštuje, ceni, predvsem pa je nanjo močno čustveno navezan. Takrat to neznosno boli in je nevarno.

Takemu profilu moškega da denar moč. Dejstvo je, da denar izraža moč ter pokaže na določeno rast, razvoj in sposobnosti, ki jih ti moški zagotovo imajo. Ta moč, ki se pokaže tudi prek oblek in čevljev, ur, avtomobilov, hiš(e) in rasti podjetja, pa je le ena izmed sprememb v razvoju takega moškega.

Če je moški zrasel finančno, to nikakor ne pomeni nujno tudi, da je zrasel v mentalnem, čustvenem, partnerskem smislu in razgledanosti. Lahko bi rekli, da se takšnim moškim ne spremeni niti mišljenje, ki ga imajo o sebi. Torej predstave o tem, kaj so, kdo so, kakšni so ter predvsem koliko so vredni in ali so dovolj dobri v očeh žensk.

Želja po nečem novem, drugačnem Posledično moč, ki jo dobijo na poslovnem področju in jim odebeli predvsem denarnico, pri takih moških vzbudi željo po nečem novem, drugačnem. Svoj ego skušajo zadovoljiti s postavljanjem pred drugimi moškimi s tem, da imajo lahko poleg sebe veliko lepih žensk, ob čemer je glavna tema seks. Ker pa v sebi še vedno ne vidijo moškega, ki je inteligenten, splošno razgledan, komunikativen, ob tem pa tudi dober ljubimec (ali zgolj to je), ki je žensko sposoben obdržati, se ponavadi družijo s pogosto precej mlajšimi ženskami, ki od njih ne zahtevajo ničesar pretresljivo velikega.

To so pogosto ženske, ki so na poslovnem področju še povsem na začetku in zato tudi finančno nepreskrbljene. Obožujejo pa občutek moči, kakršno ti gospodje predstavljajo. Obožujejo tudi finančno varnost ali poslovno modrost, ki so jo ti moški pridobili skozi leta ustvarjanja. Te ženske gospode zaradi tega občudujejo. V njih tli želja, da bi bile tudi same nekoč tako uspešne.

Drugi tip žensk si ob sebi želi zgolj bogatega moškega, ki jim bo zagotavljal finančno varnost. Ti moški po drugi strani pridobijo občudovanje, občutek, da so dobri, pomembni, da jih nekdo potrebuje. Ker dobijo ta občutek in ker si ga želijo še več, damam kupujejo različna darila ter jih vodijo po različnih restavracijah, hotelih in potovanjih, ki si jih same v tistem obdobju ne morejo privoščiti. Neizpodbitno dejstvo pa je, da tako tovrstni moški kot tovrstne ženske v takih odnosih nekaj pridobivajo!

Ne upajo si pristopiti do svoje "top" ženske A kaj, ko ti moški globoko v sebi še vedno pogosto niso zadovoljni. Ob tem postajajo zmeraj bolj prazni in utrujeni. Še vedno si namreč ne upajo pristopiti do svoje "top" ženske, zato jih vedno znova menjujejo. Vedo, da bi morali v tem primeru pokazati več kot le debelo denarnico, ki ne nazadnje sploh ni tako pomembna.

Po drugi strani imamo moške, ki si skozi leta poleg tega, da si pridobijo veliko denarja, pridobijo tudi druge odlike. Zrastejo na številnih področjih in si morda ob sebi želijo tudi nekaj drugega in drugačnega, kot so si želeli v mladosti. Pozneje v življenju zato tak moški tvega in si poišče osebo, ki si je zares želi, za katero verjamejo, da je je vreden in da je ona vredna njega. S to žensko skupaj rasteta in se razvijata naprej. To sta partnerja, ki sta ponosna drug na drugega, se močno spoštujeta in tudi delata v dobro drug drugega, ne glede na starost.

Pari, ki so se oddaljili Imamo pa tudi pare oziroma zakonce, med katerimi sta od začetka vladali tista prava ljubezen in harmonija, vendar so se čez čas zaradi številnih težav, ki so se pojavile v odnosu, oddaljili. Vsak posebej in vsak na svoj način iščejo ter zapolnjujejo prazne prostore znotraj sebe in željo po občutku ljubljenosti. Žena se moškemu lahko tudi spolno ne preda več, kaj šele, da bi ga cenila, pohvalila ali kovala v zvezde.

Moški je tako kot puščava, ki samo čaka na kapljice vode. Ti moški si v sebi svoje žene ne želijo izgubiti, se razvezati. Ob tem so bombardirani s pozitivnimi in večkrat že osladnimi opazkami drugih (mlajših) žensk. Te so pogosto za svojo kariero sposobne v pisarno svojega nadrejenega prikorakati v seksi spodnjem perilu, se usesti na mizo ter dati moškemu lažni občutek, da je seksi in zaželen v njenih očeh. Ne gre za to, da moški po letih čustvene suše tem besedam verjame, to predvsem želi verjeti. Ker si želi, da bi bilo res tako. Predvsem pa si želi, da bi ga tako videla njegova žena doma.

Razlogi za tako početje moških so seveda zelo različni in prav tako moški, ki to počnejo. V tokratni kolumni so opisane le tri mogoče, a zelo pogoste zgodbe. Tako kot so si med seboj različne ženske, so si med seboj različni tudi moški. In prav tako so različni odnosi. Vsak posameznik in vsaj par ima svoj razlog za to, da je z nekom v zvezi oziroma da ni več. Lahko pa vprašate sami sebe, s kom in zakaj ste vi.

Ne spreglejte