Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Veronika Podgoršek

Nedelja,
19. 6. 2016,
0.01

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,68

8

Natisni članek

kolumna ljubezen ljubezen družina

Nedelja, 19. 6. 2016, 0.01

6 let, 6 mesecev

Ko moški ljubi žensko

Veronika Podgoršek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,68

8

moški ženska | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Moški v svojem življenjskem obdobju spoznajo različne ženske. Vse se začne v obdobju pubertete.

Vsak dan si ob masturbiranju rišejo sliko idealne, fatalne ženske. Če v mladosti prednjačijo vizualne podobe žensk z dolgimi nogami, lepo ritko …, si v poznejših letih rišejo podobe ženske, ki bo skupaj z njimi ustvarjala, o karierni ženski, o ženski, ki bo skrbela za družino … In da ne bo pozabila nanj.

Kot vsako žensko tudi mene strašansko zanima, kako moški dojemajo sami sebe in kako partnerstvo. Skozi leta raziskovanj skrbno zbiram njihova pričevanja. Pravijo, da …


Želite odrasle otroke? Pustite jim odrasti.
Izgubil sem erekcijo
 


Moški nikakor niso samozadostni

So bolj ali manj samozavestni. Zelo pomembno pa jim je, kakšno žensko imajo ob sebi. Če imajo ob sebi pravo, so z njo v mislih 24 ur na dan, sedem dni na teden. 80 odstotkov njihovih misli oziroma idej gre skozi njen filter, saj potrebujejo povratno informacijo, da si oblikujejo "svoje" mnenje. Tako se pogosto dogaja, da je lahko moški ob določenem tipu ženske samozavestnejši, drznejši, kar je lahko recept za uspeh oz. še večji neuspeh, če tej spodbudi, motivaciji za korak naprej z ženske strani niso kos.

Gospodje, ali ste se kdaj vprašali, ali ste izključno vi zaslužni za opravljeno diplomo? Kdo vas je spodbujal, motiviral, vam pomagal? Napredovanje v službi? Hiša? Ste zaradi žene malce bolj zdravi?
Je to res to?

Včasih pozneje v življenju, ko si že ustvarijo družino, pride pravi "reality check"

Ko gledajo žensko poleg sebe, se lahko začnejo spraševati, ali je to res to, o čemer so kot najstniki sanjali? Je seks z njo  boljši od masturbacije? Ali ob listanju Playboya fantazirajo o drugih in drugačnih razgaljenih ženskah, so uporabniki pornografskih strani? Je dom res takšen, o kakršnem so sanjali? Je partnerica/žena dobra mama otrokom in ali je po porodu v njej še ostalo kaj strasti? Ali se posveča le še otrokom? V odnosu se začnejo spraševati, kaj jim partnerica resnično da. Spopadajo se z občutkom, da samo dajejo in v bistvu nič ne prejemajo.

Če razmišljajo o katerikoli zgoraj našteti temi ali vprašanju, potem na žalost, kot pravijo, niso srečali prave, ker ko srečajo pravo, teh vprašanj preprosto ni.


Ne zmorem naprej
Ne želim si, da se slečeš in gol ležeš zraven mene


Kdaj moški prevara žensko?

Posledica tega je pogosto tudi varanje. V teh primerih je razlog v tem, da predstava o sanjski  ženski ne ustreza dejanski. Povsem naravno jim je, da si dajo dovoljenje za iskanje svoje sanjske ženske. Fatalke. Pravijo, da je iskanje njihove fatalke proces. Se pa pogosto zgodi, da skok čez plot olepša njihovo žensko doma, saj moški spozna, da ljubica ni material za fatalko.

V primerih, ko tako v ljubici kot tudi v ženi ne vidi svoje fatalne ženske, pa se lahko razumsko odločijo, da iskanje končajo in se posvetijo obstoječemu odnosu. Nevarnost pa je, da bodo globoko v sebi vedno na preži za svojo sanjsko žensko.

Spremembe

Pravijo, da se moški ne spreminjajo ali da starejši ko so, težje jih je spreminjati. Vendar pa lahko ob ženski, ki se njim zdi sanjska, postanejo kameleoni in goreči zagovorniki področij, na katerih so nekoč bili izključno proti. Prava ljubezen jih spreminja in zaradi nje postanejo boljši človek.

Spreminjanje dojemajo kot približevanje partnerju in če se moški ne spreminja, pomeni, da se ne približuje. Ali kdo pozna starejši srečen par, ki je razvijal povsem ločene hobije? Ločeno socialno mrežo? Imel različne cilje, želje? Tako moški čutijo in zagovarjajo, da je cilj partnerstva dati dve osebi na skupni imenovalec. Zato pa so nujne prilagoditve oz. spremembe.

Ob tem velja dejstvo, da se moški ob svoji sanjski ženski spreminja! Dan za dnem se začne odkrivanje, da je v paketu še več, ne samo da je idealizirana podoba resnična, temveč se ta še nadgrajuje. Ko imajo ob sebi pravo žensko, pravijo, da natančno vedo, kaj jim daje, in to cenijo.

Moški in čustva

Moški so izredno čustveni. Za svojo fatalno žensko se zelo bojijo in zanjo so zmožni narediti marsikaj. Ne želijo si, da jo drugi moški slačijo s pogledom, da jo prijateljsko stiskajo oziroma se je dotikajo. Če gre v odnosu kaj narobe, jih izredno boli. Njihove skrite notranje želje so, da bi bili edini, ki so se dotikali telesa svoje fatalke, in da one nikoli več ne bi pogledale oz. pomislile na drugega moškega.

Prav tako tudi ni vprašanj, ali jih ima žena v kletki, da nimajo toliko časa za prijatelje, hobije. Moškim zanje prava ženska namreč postane hobi in kletka njihov "sweat dream home"! Enotni so si, da moški, ki ne goji teh čustev, pač ob sebi nima sanjske ženske.

Gospodje, jo imate? Dame, ga imate?
 

Kolumne izražajo stališča avtorjev, in ne nujno tudi organizacij, v katerih so zaposleni, ali uredništva Siol.net.

Ne spreglejte