Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Veronika Podgoršek

Sobota,
2. 1. 2016,
14.37

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Veronika Podgoršek novo leto

Sobota, 2. 1. 2016, 14.37

8 let, 1 mesec

Kdo si kaj želi v letu 2016

Veronika Podgoršek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Kot vsako leto smo se srečali s koncem nečesa starega oz. z začetkom nečesa novega.

Tako lahko rečemo vsaj za številke na koledarju. Nekaj popolnoma drugega pa je pri ljudeh. Kaj in kdaj ljudje nekaj končajo ali začnejo, je zelo odvisno od vsakega posameznika. Nekaj novega na star način ali nekaj popolnoma novega na nov način? Ob začetkih, koncih ali pa kar nekje vmes so vedno prisotne različne želje. Lahko je želja po ohranitvi nečesa, kar že imajo, ali pa po izgubi oz. zapustitvi nečesa starega in ustvarjanju nečesa novega.

Ko poslušamo, v medijih ali v vsakdanjih pogovorih, vse želje izrečemo z nekaj besedami. Želimo vam veliko sreče, zdravja, ljubezni, strpnosti, medsebojnega razumevanja in miru. Kaj pa je pravi pomen teh želja? Če bi vsak posameznik vsako izrečeno željo prevedel oziroma ji dal pomen, bi iz tega nastale zares prave in realne želje, ki bi bile videti nekako takole:

Zdravja Bolni imajo zgolj eno zares veliko željo – zdravje. Vse drugo lahko počaka. Ljudje, ki so izgubili otroka, moža, ženo, mamo, očeta ali katero drugo njim drago osebo, si želijo, da se to sploh ne bi zgodilo. Želijo si, da bi lahko našli mir. Izgubili so nekoga, ki so ga ljubili ali imeli izredno radi, ostalo pa jim je opustošenje. Ko okoli sebe vidijo ljudi, ki se z ljubeznijo in spoštovanjem igrajo, si potihoma mislijo, da ne vedo, kaj imajo in kaj postavljajo na kocko. Morda si želijo, da drugi tega, kar so oni izkusili, ne bi doživeli. Morda ne bi preživeli. In ravno zadnji pari so si zadosti v dvoje, si želijo, da ljubezen med njimi nikoli ne mine. Da partnerja nikoli ne bi izgubili in da bi ostali povezani v dobrem in slabem.

Se pa pogosto zgodi, da ljudje, ki nečesa sami niso doživeli, izpovedane, težke in boleče zgodbe drugih obsojajo, jih pomilujejo, pravijo, da si izmišljujejo, da zagotovo ni tako hudo, minimizirajo njihov pomen. Morda zato, ker se globoko v sebi bojijo, da bi se lahko kdaj nekaj takega zgodilo tudi njim, ali pa so preprosto tako drugačni ter živijo drugačno in drugim nerazumno življenje. Tako pridemo do tega, da se za zaprtimi vrati pogosto dogajajo hude psihične, fizične zlorabe ali posilstva. In ko ti ljudje pokličejo policijo, ta ne more ničesar narediti. Ko se razgalijo pred sodišči, pa druga stran laže. Ljudje si zatiskajo oči in kričijo, ne govorite teh filmskih zgodbic, to se zagotovo ne dogaja, se ni zgodilo. Potem pa beremo o umorih iz ljubosumja. Vsi ti ljudje si želijo, da se jim kaj takega ne bi zgodilo. Da bi imeli ali ponovno našli mir. S svojimi izpovedanimi zgodbami upajo, da se to ne bo zgodilo tudi vam, njihovim ali vašim otrokom. Da lahko nekaj raje preprečite, kot pozneje zdravite.

Biti razumljen Geji in lezbijke bi pod srečo razumeli, da bi končno lahko posvojili otroka in bili pred zakonom enakopravni. Pod strpnost in medsebojno razumevanje pa spada to, da se jim ne bi bilo treba bati, da bi jih kdo na ulici pretepel ali jih verbalno poniževal in jim grozil. Ljubezni imajo že v osnovi veliko, saj morajo biti med seboj močneje povezani, da lahko zdržijo vse negativne pritiske.

Narcisoidne osebnosti si želijo, da se še naprej vse vrti okoli njih in da so še naprej najpametnejše, najlepše in najpomembnejše osebe na svetu na popolnoma vseh področjih. Lahko bi rekli, da si želijo veliko ogledal na vsakem koraku, da se bodo lahko kar največkrat opazovali v vsem svojem siju.

Depresivni ljudje bi si želeli, da bi končno bili razumljeni, da bi si zares lahko pomagali, da bi zbrali moč in vse svoje ter tuje črne, negativne misli izgnali iz glave, saj jim onemogočajo normalno življenje. Lahko pa, da se v tisti luknji počutijo že tako varno, da si želijo, da vse ostane tako, kot je, in da jim vsi okoli njih nehajo pomagati.

Transseksualci si želijo, da ne bi bili ujeti v telo drugega spola, ki ga sploh ne čutijo, s katerim se ne morejo poistovetiti. Želijo si, da bi jih drugi pri tem razumeli, sprejeli.

Odprto družbo Svingerji si želijo vedno bolj odprto družbo, kjer bi vsi imeli takšno mnenje, kot ga imajo oni – ljubezni je dovolj za vse, delimo jo; kar je moje, je tvoje; ljubosumje ne obstaja. Ob tem pa večno upajo, da ne naletijo na kakšnega Mika Tysona, ki bi kateremu izmed drugače mislečih polomil kosti ali odgriznil košček ušesa, če bi si dovolil le s pogledom ošvrkniti njegovo ženo. In teh Tysonov ni malo. Pa da ne bo pomote, ne zato, ker svoje partnerice dojemajo kot svojo lastnino, ampak zato, ker si oba, ki drug drugemu pripadata, želita pripadati. Ja, zgolj na popolnoma drugačen način, kot to delajo in dojemajo svingerji. Želim vam veliko lepih, nežnih, ljubečih in predanih dotikov.

Vsi egotripi si želijo čim več posteljnih radosti za eno noč oz. kadarkoli se pač pojavi priložnost, saj jim to daje občutek, da so dobri, zaželeni, neumorni "amorji". Želijo si, da bi jih ljudje dojemali kot velike frajerje. Morda pa si kdo izmed njih zaželi, da bi tako kot prodajalke ljubezni ob tem še kaj zaslužili. No, pa saj se jih vedno več odloča za to ob "sponzorstvu" starejših dam – tem pa za takšnega moškega ni več treba likati, prati in kuhati.

Vročih moških Ženske, ki se ne želijo vezati, se predati, si želijo vročih moških, ki jih bodo ob kakšnem od koncev tedna popeljali na romantične kotičke, jim med delovnim časom prinesli nov parfumček, jim kupili avto in stanovanje.

Moški, ki poleg žene ljubijo še kakšnega moškega, ali ženske, ki poleg svojega moža ljubijo še kakšno žensko, si želijo skrivnega nadaljevanja vročih posteljnih radosti. Želijo si, da se stvar nikoli ne bi razvedela in da ne bi domov prinesli kakšne spolno prenosljive bolezni. Ali pa si želijo, da bi jih okolica pri tem popolnoma sprejela.

Kaj je prav in kaj narobe? Ljudje smo zares zanimivi. Poznamo na tisoče različnih diagnoz. Kaj je prav in kaj narobe? Kaj je lepo in kaj grdo? Vsak zakaj ima svoj zato! Smo zares vsi enaki in vsi enakopravni? Vse, kar nas zares druži, je to, da smo iz istega testa. Vsi smo ljudje. Vse drugo je drugačno (razen dveh spolov)! Zato se tudi načini življenja in vrednote med nami močno razlikujejo. Mir na svetu je zato utopija.

Na vprašanje, kaj je sreča, spoštovanje, medsebojno razumevanje, mir, si lahko odgovorite le vi sami, znotraj sebe. Zato vam želim, da vse to najdete in si to dovolite živeti, kajti le to bodo vaše realne želje. Drugih pa nikar ne prepričujte v nasprotno. Zakaj? Ker so drugačni in razmišljajo drugače! Kar pa ne pomeni, da ne smete povedati svojega mnenja. Pazite le, da to storite spoštljivo. No, seveda če niste tako drugačni, da spoštovanja ne premorete!

Ne spreglejte