Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Veronika Podgoršek

Sobota,
9. 5. 2015,
20.28

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

varanje

Sobota, 9. 5. 2015, 20.28

8 let, 3 mesece

Kako prikriti ali odkriti afero

Veronika Podgoršek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Vaulty Stocks, CATE, CoverMe, Snapchat, Gallery Lock, TigerText in še bi lahko naštevali. Vse to so aplikacije, ki tistim, ki svoje nezvesto vedenje, namesto da bi ga prekinili, omogočajo, da ga dolgo živijo. Ob tem pa se odločijo za svet stalnega prikrivanja in laži.

Prav neverjetno je, kako daleč gre človek, da zakrije svoja nezvesta dejanja. Ponavadi gre pri osebah, ki uporabljajo takšne aplikacije, za večkratno nezvestobo, dolgotrajno nezvestobo ali pa kar način življenja. In prav za te tipe ljudi, da lahko svoje dvojno življenje "lažje" živijo, se na trgu razvijajo in pojavljajo najrazličnejše dobičkonosne aplikacije.

Toliko kot je na trgu na voljo aplikacij za prikrivanje nezvestobe, pa jih je ravno toliko za odkrivanje. Aplikaciji CoverMe in Cate, call and text eraser sta osnovani za prikrivanje kratkih sporočil izbranih ljudi iz imenika in po potrebi ob nevarnosti razkritja lahko izbrišete vse obremenilne dokaze, TigerText po določenem času avtomatsko izbriše izbrana sporočila, Vaulty Stocks pa vam kreira navidezno borzno aplikacijo, kamor pod geslom shranjuje vse slike in videe, ki niso za vašega partnerja.

Ker pa se razvijalci aplikacij zavedajo, da se za vsakim prodanim evrom za prikrivanje povzroči tudi potreba po razkrivanju nezvestobe, so na voljo aplikacije Dr. Phone, ki omogoča, da na daljavo prebirate kratka sporočila, ki si jih izmenjuje vaš nezvesti partner, nato pa obstaja še gora sledilnih aplikacij, že osnovna, brezplačna Find my iPhone, pa vam omogoča, da lahko vidite, kje je vaš partner, ali je res v službi ali pa ga je zamikala rekreacija v odličnem hotelu.

Telefoni brez zvonjenja, izvajanje "pomembnih" službenih pogovorov na balkonih ... Kljub vsem mogočim oblikam prekrivanja pa lahko znotraj partnerskega odnosa zelo hitro vidimo, kaj se zares dogaja. Prikrivanje telefona, kjer vam partner ne dovoli uporabe vašega telefona, ta pa je pod geslom, izbrisana zgodovine Skype pogovorov, telefoni brez zvonjenja, izvajanje "pomembnih" službenih pogovorov na balkonih, obiski stranišča s telefonom, sestanki v podjetjih, ki se zavlečejo, večja količina službenih poti od običajnih, prednovoletne zabave, kjer se pod pretvezo varnosti partner odloči, da bo kar prenočil na lokaciji zabave, samostojni sprehodi, izleti s telefonom v večernih urah, povečana skrb za svoje telo in garderobo, povečano kritiziranje partnerja ter iskanje napak in še bi lahko naštevali.

Moški in ženske se drugače odzovejo, ko se zapletejo v afero. Pri varajočih ženskah se pojavi zmanjšana želja po spolnosti in ljubkovanju, medtem ko se lahko pri moškem pojavi nasprotni efekt in lahko postanejo bolj prijazni, pozorni in si žene še bolj seksualno želijo.

Odziv ženske lahko razložimo na dejstvu, da se ženske odločijo za afero, ko so že dalj časa čustveno prazne in vidijo v aferi izhod iz mrtvega zakona, medtem ko je pri moških to velikokrat drugače in jim afere pomenijo drugi svet, kjer pa prvega ne želijo končati.

Moški išče razburljivost, napihovanje svojega ega, adrenalin, nekaj novega. Ni to pravilo, vendar se velikokrat ženske zapletejo čustveno, moški pa ne, kar pomeni, da je tam, kjer ženska vara, večja želja po končanju odnosa in ta odnos se je končal že dolgo.

Določene osebe so bolj nagnjene k prešuštvovanju Obstajajo različni vzroki za afere in s tem različni tipi afer, ampak to ni tema današnje kolumne. Kljub temu lahko rečemo, da so določene osebe bolj nagnjene k prešuštvovanju in bodo priložnosti iskali vse življenje. Takšne osebe so nagnjene k poligamiji. So mišljenja, da je to v redu, da jim to pripada in da s tem ne delajo nič slabega drugemu, dejstvo pa je, da druga oseba ne ve za to in odkritje povzroči ogromno bolečino.

Še posebej zato, ker se s tem niso strinjali in jim ni bila dana možnost, da bi to sprejeli. Od ljudi, ki jim je mnogoparterstvo način življenja, bi bilo pošteno, da svoje mišljenje, način življenja, povedo na glas in s tem omogočijo partnerjem izbiro, ali jim tak način življenja ustreza. Kjer se dva strinjata s tem, je to njuno življenje.

Obstajajo pa tudi odnosi in v njih partnerji, ki vidijo vse te znake in vedo, da se v njihovem odnosu nekaj dogaja, vendar si tega ne želijo priznati, v takšnem odnosu sodelujejo in takšno vedenje zavedno omogočajo. V največ primerih so to ljudje, ki se bojijo, da bi se odnos končal. Ob takšnih partnerjih pa osebe, ki prešuštvujejo, ne potrebujejo nobene od zgoraj omenjenih aplikacij, saj tudi če jih vidi, jih v osnovi ne vidi.

Ne spreglejte