Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 7. 2014,
16.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

maneken

Sreda, 9. 7. 2014, 16.39

8 let

Instagram ga je pripeljal do revije pri znamki Dolce&Gabbana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mladi Nac Visočnik ni samo maneken, pred katerim je bogata in uspešna kariera v tujini, ampak predvsem prijeten fant, ki ima v žepu z odliko opravljeno maturo, uspešen športnik in nadarjen glasbenik.

21-letni Velenjčan Nac Visočnik je fant s številnimi talenti in odlikami, ki bi si jih želela vsaka mama za svojega sina.

Priden učenec z dobrim posluhom Nac je bil najprej uspešen glasbenik. Od prvega razreda osnovne šole je obiskoval glasbeno šolo v Velenju, kjer je obiskoval pouk klavirske harmonike. Že v tretjem razredu je kljub neizmerni tremi osvojil zlato plaketo na državnem tekmovanju.

"Pozneje nisem našel motivacije za nadaljevanje, tako da sem se popolnoma posvetil šoli in športu. Doma smo imeli in še imamo klavir, pianino. Zaradi dobrega posluha nikoli nisem potreboval not. Skladbo sem slišal dvakrat, trikrat, se usedel za klavir in jo v celoti zaigral. Glasba je in vedno bo velik del mojega življenja, saj jo imam lahko za sprostitev ali zabavo," razloži Nac.

Konec glasbe, začetek atletike Nato je treniral številne športe, a največ pozornosti je namenil atletiki in tenisu. "Zadnji mi je žal vedno predstavljal le rekreacijo, saj za kaj več nismo imeli denarja. Tako sem se konec osnovne šole posvetil le atletiki. Sprva sem težko našel motivacijo, saj moji rezultati niso bili nič posebnega. A že kmalu se mi je vse odprlo." Tekmoval je v različnih tekaških disciplinah in postal eden najboljših mladincev v državi, odlične rezultate pa je dosegal tudi v članski kategoriji. Bil je tudi član slovenske reprezentance in se udeleževal večjih mednarodnih tekem.

Začetek medicine, konec atletike Ko je začel študirati, je moral dati na tehtnico več stvari. Po odlično opravljeni maturi je bil namreč Nac sprejet na medicinsko fakulteto. Poklic zdravnika je bila njegova želja, a ker je študij težaven, mu je moral vse preostale aktivnosti podrediti, kar pa ni bil njegov namen. Tako se je odločil za prepis na zdravstveno fakulteto, smer radiologija. A atletika je še vedno del njegovega vsakdana, še vedno rad spremlja tekmovanja in spodbuja svoje prijatelje.

Z Instagrama v svet mode Ko pa je Nac mislil, da se bo posvečal le študiju, se mu je tudi ta predstava obrnila. Oktobra je namreč dobil sporočilo agenta iz Amsterdama. Sliši se zelo filmsko in tako nekako tudi je. "Agent me je našel na Instagramu. Pod sliko je napisal, da naj ga kontaktiram na Facebooku, in sem ga. Povedal mi je, da v meni vidi velik potencial in ali je kakšna možnost, da se čim prej vidiva v živo. Ker je šel prijatelj čez tri dni ravno v Amsterdam, sem šel kar z njim. V treh dneh v Amsterdamu sem dobil ponudbo ene od najboljših agencij v Parizu, Marilyn Homme."

Adriana Lima, Alessandra Ambrosio Januar je nato preživel v Parizu, si nabiral izkušnje, gradil svoj portfolio. Takrat ga je opazila tudi njegova zdajšnja matična agencija v Sloveniji Immortal Models, natančneje, opazil ga je Tomaž Mihelič.

Po slovenskem tednu mode v Kinu Šiška se je odpravil na oddih v Amsterdam, po prihodu domov pa izvedel, da gre že čez nekaj dni v Milano, kjer je še danes. Na njegovo veselje so zanimanje zanj pokazali v svetovno priznani agenciji Elite, pri kateri najdemo tudi nekaj svetovno znanih imen, kot sta Adriana Lima in Alessandra Ambrosio.

Gianpaolo Barbieri in Vogue V Rimu je imel fotografiranje za eno največjih modnih revij na svetu, Purple Fashion Magazin, dvakrat so ga izbrali za fotografiranje za znano revijo Fucking Young. Po prihodu nazaj so mu na agenciji povedali, da je bil potrjen za delo pri znamki Costume National. "Zanje sem delal in še delam 'showroom', kjer kot model predstavljam njihova oblačila pomembnim strankam. Pred kratkim sem imel fotografiranje za njihov 'lookbook', kjer je predstavljena celotna kolekcija zadnjega tedna mode v Parizu."

Pred odhodom v Slovenijo ga verjetno čaka še fotografiranje z legendo, fotografom Gianpaolom Barbierijem, ki zadnjih 40 let svojega življenja fotografira za revijo Vogue. "Kaj naj rečem, imel sem res neverjetno uspešne mesece."

Prijazni Dolce Eden izmed njegovih vrhuncev pa je bilo delo za svetovno priznano znamko Dolce&Gabbana. A ni ga prevzelo samo to, da je nosil obleke, vredne nekaj tisoč evrov, ampak predvsem to, da sta dve tako pomembni osebi v svetu mode tako prijazni.

"Spoznati osebi, ki si ju še nekaj mesecev nazaj lahko le gledal po televiziji in upal, da ju boš kdaj videl v živo, to je nekaj posebnega. Presenečen sem bil nad njuno prijaznostjo. Iskreno povedano sem mislil, da sta zaradi vse te slave nekoliko 'napihnjena', a sem se zmotil. Predvsem Dolce je res prijazen. Ne glede na to, da do trenutka, ko sva se spoznala, ni vedel, da obstajam, se je do mene vedel, kot da sva že več let dobra prijatelja."

New York, New York Če se bo Nacu vse dobro izšlo, informacije bo dobil čez nekaj tednov, bo v začetku septembra potoval v New York, v najbolj modno mesto na svetu. "Za New York je pomembno, da imaš močan 'book' (portfolio), drugače si med nekaj stotimi preostalimi modeli težko opažen, ne glede na to, kaj vse si delal drugje po svetu. Bomo videli, nikamor se mi ne mudi, je pa res, da v Sloveniji najverjetneje ne bom ostal. Imam namreč veliko možnosti, kot so Milano, Pariz, London, Azija."

Predanost, želja in vztrajnost "Pri agenciji Immortal Models smo na vse naše modele zelo ponosni, zato smo toliko bolj veseli zanje, ko že v svoji prvi sezoni opozorijo nase in to v svetovnih modnih prestolnicah. Nac je izjemen dokaz, da se s predanostjo in trdim delom zmore, čeprav se zaveda, da je komaj na začetku. Odzivi tujih agencij so odlični, za sabo ima že kar nekaj fotografiranj za pomembne modne magazine. Pri njem gre vse nekoliko hitreje, ker ima poleg celotnega videza tudi stoodstotno predanost, željo in vztrajnost. Ne bodite presenečeni, če ga na spletu ne boste našli pod njegovim imenom, kajti v tujini so ga simpatično preimenovali v Noah," je o uspehu mladega Slovenca prepričan modni agent Tomaž Mihelič.

Ne spreglejte