Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 11. 2015,
19.40

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Siolov žarek rojstni dan

Sobota, 7. 11. 2015, 19.40

6 let, 7 mesecev

Prikupna deklica, ki ste ji finančno pomagali, napreduje in praznuje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Deklica Brina, za katero ste poleti zbrali zajeten kupček denarne pomoči, je pred kratkim praznovala svoj četrti rojstni dan. Kako napreduje in kaj je mami Špeli znova vlilo goro upanja?

Ko smo letos poleti objavili zgodbo o Brini, ki bi zaradi cerebralne paralize morala obiskovati čim več terapij, da bi se njen razvoj čim bolj približal običajnemu, starši pa ji zaradi slabega finančnega položaja tega ne morejo omogočiti, ste se toplo odzvali.

Za prikupno deklico ste zbrali več kot 2.700 evrov, ki so se stekli na račun Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, prek katere smo zbirali pomoč in od koder Brinina družina zdaj črpa sredstva za financiranje samoplačniških terapij.

Zdravstvena zavarovalnica namreč financira le eno uro nevrofizioterapije tedensko in eno uro obiska pri delovni terapevtki.

Zaradi vaše pomoči lahko Brina zdaj obiskuje tudi hipoterapijo (terapijo, kjer fizioterapevtske vaje izvaja na konju) in posebno obliko plavanja po halliwicku. Počasi se postavlja na noge, a ji še ni uspelo usvojiti pravilne drže, nam je pojasnila Brinina mama Špela Sobočan, ki je vsem, ki so njihovo zgodbo prebrali ali jim pomagali, izredno hvaležna in končno spet polna upanja.

Pismo ameriškega optimizma

Pred kratkim so namreč iz ZDA prejeli pismo ameriškega nevrokirurga T. S. Parka – ta je pred časom uspešno operiral tudi dvojčka Anžeta in Eneja Strazberger –, ki je izrazil upanje, da se bo Brina, če se odločijo za izvedbo t. i. operacije SDR, ki bi jo razbremenila spasičnosti (zategnjenosti mišic), lahko gibala povsem samostojno.

To je hkrati izvrstna, pa tudi skrb vzbujajoča novica.

Poseben rojstni dan

No, je pa akterjem, ki so Brino našli prav prek naših strani, uspelo, da so Brini pričarali prav poseben rojstni dan. Kmalu po objavi članka v rubriki Siolov žarek nam je pisal čarodej Toni in ponudil svoje čarodejske storitve, javile pa so se tudi pekarice tort iz društva Sladki nasmehi, ki pečejo torte, mafine in cake-popse za otroke iz socialno ogroženih družin.

Čarodej je tako Brino presenetil prav na njen rojstni dan, ki ga je s sošolci praznovala v vrtcu – Toni je navduševal s čarovnijo, Brina pa mu je pri tem pomagala.

Dekleta iz Sladkih nasmehov so ji spekla torto po njenih željah in okusu, tako kot so to v preteklih letih storile že več kot 400-krat. Brino so razveselile s sadno torto s podobo Maše in medveda, trenutno Brinine najljubše risanke.

Ne spreglejte