Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 9. 2015,
18.41

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Živa Javeršek

Torek, 22. 9. 2015, 18.41

6 let, 6 mesecev

Njene torbice nosijo tudi Američanke, Novozelandke in Singapurke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Živa Javeršek si je že od nekdaj želela imeti svojo blagovno znamko. Danes jo ima: ustvarja usnjene torbe in torbice s podpisom Viva's Project, ki navdušujejo ženske po svetu. Vse to pri 27 letih.

Prvo linijo ročno izdelanih usnjenih torb z zaščitnim znakom, zlatim žigom Viva's Project, je 27-letna Živa Javeršek predstavila letošnjo pomlad. Pol leta zatem njene torbe nosijo ne le Slovenke, temveč tudi Hrvatice, Nemke, Američanke, Novozelandke in Singapurke.

Želja: ustvariti nekaj oprijemljivega "Že od nekdaj sem si želela imeti svojo blagovno znamko, nekaj oprijemljivega, izdelek, pod katerega se lahko podpišem in katerega namen je, da osrečuje ljudi, ki ga nosijo oziroma uporabljajo," pravi Živa.

"Ko se nečesa lotim, se tega lotim s polno paro" O svoji znamki je dolgo razmišljala, ko pa se je odločila, da se loti dela, se je vse zgodilo precej hitro. "Ko se nečesa lotim, se tega lotim s polno paro," je razložila odločna mladenka, ki je za to, da je prvi izdelek predstavila v svoji spletni trgovini, potrebovala približno pol leta.

Izdelano v Sloveniji Zakaj prav torbice in torbe? Ker ji pri vsem slogu pomenijo največ. "Torba je nekaj posebnega, v njej so vse naše dragocenosti in pomembne stvari, ki jih potrebujemo skozi dan," opisuje oblikovalka in dodaja, da njene torbice odlikuje ročna izdelava, da so izdelane v Sloveniji iz skrbno izbranega in kakovostnega usnja. Ter ekskluzivnost, bi lahko rekli, saj je vsak model torbic Viva's Project izdelan v omejeni seriji.

Oblikovalka, fotografinja, blogerka ... Živa Javeršek za zdaj svoje torbe prodaja v spletni prodajalni, v trgovinici GUD Shop v Ljubljani in v galeriji svojih staršev v Grožnjanu na Hrvaškem. Kot se za modne znamke spodobi, tudi ona vsakih nekaj mesecev predstavi novo linijo izdelkov, za katere posname fotografije, skrbi pa tudi za spletno stran in družbene medije.

Če sta strast in želja dovolj močni, je uspeh zagotovljen Načrtov ne zmanjka. Mlada podjetnica in oblikovalka želi širiti prodajo, sklepati partnerstva z drugimi znamkami in oblikovalci, načrtuje pa tudi moško kolekcijo, a zato bo še prišel pravi čas. In kakšen je njen nasvet za vse, ki bi se radi podali na samostojno pot, pa morda še zbirajo pogum?

"Predvsem sta potrebni strast in želja, če je to dvoje močno, je uspeh skoraj zagotovoljen," je prepričana ustvarjalka.

Ne spreglejte