TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 4. 2017,
23.22

Osveženo pred

6 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Primož Roglič Primož Roglič

Petek, 28. 4. 2017, 23.22

6 let, 11 mesecev

Dirka Po Romandiji

Roglič obranil skupno četrto mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Primož Roglič kronometer SP | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Italijan Elia Viviani je zmagal v sprintu tretje etape dirke Po Romaniji v Payerneju v dolžini 187 km. Kolesar ekipe Team Sky je bil hitrejši od rojaka Sonnyja Colbrellija (Bahrain Merida), tretji pa je bil Nemec Michael Schwarzmann (Bora-Hansgrohe). Primož Roglič je v cilj prišel v času Vivianija in je ohranil četrto mesto v skupnem seštevku.

Po dveh hladnih dnevih so se kolesarji dirke Po Romandiji danes zjutraj zbudili obdani s snežno odejo, toda že do starta se je skozi oblake prebilo sonce, tako da se je etapa v hladnem vremenu odvijala vsaj po suhih cestah v okolici Payerneja.

V razgibani etapi je bilo nekaj poskusov pobega, vendar niti eden od njih ni bil uspešen, tako da je bil zmagovalec etape znan šele po množičnem sprintu, v katerem je imel najmočnejše noge 28-letni Viviani, za katerega je bila to prva zmaga v letošnji sezoni. Za njim sta v cilj prišla Colbrelli in Schwarzmann, v času zmagovalca pa je ciljno črto prevozilo še 114 kolesarjev. Med njimi tudi vodilni po dveh etapah Italijan Fabio Felline (Trek-Segafredo, ki je ohranil osem sekund prednosti pred Nemcem Maximilianom Schachmannom (Quick-Step Floors) in Špancem Jesusem Herado (Movistar).

V času zmagovalca so v cilj prišli tudi vsi štirje slovenski kolesarji. Na današnji etapi je bil najvišje uvrščen Kristijan Koren (Cannondale-Drapac), ki je bil 14., v skupni uvrstitvi pa je pridobil dve mesti in je zdaj 85. (+6:48). Roglič (LottoNl-Jumbo), ki je etapo končal na 46. mestu, je pred sobotno kraljevsko etapo, z devetimi sekundami zaostanka v skupnem seštevku še naprej četrti. Simon Špilak (Katjuša) je bil na današnji etapi 56., v skupni razvrstitvi je 26. z zaostankom 23 sekund, medtem ko je Jani Brajkovič (Bahrain Merida) etapo končal kot 98., z zaostankom 2:03 minute pa je po treh etapah na 67. mestu.

Ne spreglejte