Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Ponedeljek,
13. 3. 2017,
15.36

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,68

1

Natisni članek

stanovanja Osebne finance nepremičninski trg nepremičnine Ljubljana

Ponedeljek, 13. 3. 2017, 15.36

6 let, 6 mesecev

Spomladanske razprodaje ljubljanskih stanovanj #foto

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,68

1

Soseska Savski breg | Foto Bor Slana

Foto: Bor Slana

Spomladanske dražbe stanovanj v prestolnici se bodo večinoma odvijale na ljubljanskem okrajnem sodišču. Cene nekaterih nepremičnin so na ponovljenih dražbah polovico nižje od ocenjenih vrednosti in se gibljejo od tisočaka dalje.

Enosobno stanovanje v Polju za 25 tisočakov

Okrajno sodišče v Ljubljani bo 23. marca na javni dražbi prodajalo stanovanje na naslovu Polje cesta VI/10. Enosobno stanovanje v petem nadstropju stanovanjskega bloka ima 25 kvadratnih metrov stanovanjske površine. Sodišče je vrednost nepremičnine iz leta 1976 ocenilo na 49.700 evrov, na drugi javni dražbi pa bo zainteresiranim kupcem na voljo po izhodiščni ceni 24.850 evrov. Najnižji znesek za dviganje ponudbe znaša 500 evrov oziroma večkratnik tega zneska.

Stanovanje v Polju | Foto: Google Street View Foto: Google Street View

Varščina, ki jo morajo ponudniku na račun okrajnega sodišča položiti najpozneje tri delovne dneve pred dražbo, znaša desetino ugotovljene vrednosti nepremičnine oziroma 4.970 evrov. Ogled stanovanja je mogoč po predhodnem dogovoru s sodiščem. Stavba ima izdelano energetsko izkaznico in se uvršča v razred E.

V Novih Jaršah polovico ceneje kot na prvi dražbi

Isto sodišče bo skušalo 6. aprila znova prodati 38 kvadratnih metrov veliko stanovanje v Novih Jaršah. Izklicna cena za nepremičnino na ulici Hermana Potočnika 19 je na drugi javni dražbi postavljena pri 39.500 evrih oziroma polovico nižje od neuspele jesenske dražbe.

Stanovanje v Novih Jaršah | Foto: Google Street View Foto: Google Street View

Varščina znaša desetino ugotovljene vrednosti nepremičnine, to je 7.900 evrov. Ogled stanovanja je mogoč po predhodnem dogovoru s sodiščem.

Na Viču enosobno stanovanje za 48 tisočakov

Streljaj od parka Tivoli bo ljubljansko okrajno sodišče 21. marca prodajalo enosobno stanovanje. Izklicna cena za 33 kvadratnih metrov stanovanja na Oražnovi 10 bo na prvi javni dražbi znašala 48 tisočakov.

4.800 evrov varščine je treba vplačati tri delovne dneve pred dražbo. Za ogled se je treba dogovoriti s sodiščem.

Dvosobno stanovanje v Šiški za polovico tržne cene

Sodišče bo 6. aprila znova skušalo prodati dvosobno stanovanje v Draveljski gmajni. Vrednost 66 kvadratnih metrov velikega stanovanja na Plešičevi 37 po oceni sodišča znaša 115 tisočakov, na drugi javni dražbi pa je izhodiščna cena postavljena polovico nižje (57.500 evrov).

Za ogled nepremičnine se morajo zainteresirani kupci dogovoriti s sodnim izvršiteljem Danilom Mavcem. Stroške izvršitelja, nastale z ogledom nepremičnine, mora plačati zainteresirani kupec.

Na Celovški najmanj 1.600 evrov za kvadrat

Konec tega meseca bo sodišče prodajalo 46 kvadratnih metrov veliko stanovanje v stolpnici na Celovški 189. Izklicno ceno na prvi javni dražbi je postavilo pri 72.800 evrih, varščina znaša 7.280 evrov. Objekt ima novo fasado. Energetska izkaznica ga uvršča v razred C.

Stanovanje na Celovški cesti 189 | Foto: Google Street View Foto: Google Street View

Pri Kinu Šiška najmanj dva tisočaka za kvadratni meter

Ministrstvo za javno upravo bo 15. marca na javni dražbi prodajalo dvosobno stanovanje na Celovški cesti 127. Stanovanje v sedmem nadstropju stanovanjskega bloka je potrebno temeljite prenove. Na 44 kvadratnih metrih obsega predprostor, kopalnico s sanitarijami, kuhinjo z jedilnico, dnevno sobo, spalnico in zastekljen balkon. Stanovanje je trenutno brez elektrike.

Celovška cesta 127 | Foto: Google Street View Foto: Google Street View

Izklicna cena znaša 82 tisočakov, 8.200 evrov varščine je treba na račun ministrstva nakazati najkasneje danes.

Kupec bo moral obstoječega najemnika izseliti sam

Stečajni upravitelj Valter Stepan bo 20. aprila na dražbi prodajal eno izmed redkih neprodanih stanovanj v črnuški soseski Savski breg. Za 83 kvadratnih metrov stanovanja in dve parkirni mesti v podzemni garaži je upravitelj ceno določil pri 109.480 evrih. 10.948 evrov varščine je treba poravnati do 19. aprila.

Soseska Savski breg | Foto: Bor Slana Foto: Bor Slana

Upravitelj interesente opozarja, da nepremičnino trenutno zasedata nekdanja najemnika. Čeprav je najemna pogodba potekla, najemnika nepremičnine kljub pozivu upravitelja nista izpraznila. Postopka za izpraznitev nepremičnine niso sprožili. Prodajalec zato v prodajni pogodbi ne bo zavezan k izročitvi nepremičnine v neposredno posest kupca, temveč bo pridobitev neposredne posesti nepremičnine breme kupca. Brezplačen ogled je mogoč 6. in 13. aprila med 15. in 16. uro. Za ogled se ni treba predhodno najaviti.

Ne spreglejte