Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 4. 2017,
10.16

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Torek, 18. 4. 2017, 10.16

6 let, 6 mesecev

Nova zgodovina svetovnih borz je napisana, brezplačni priročnik za trgovanje na borzi

Oglasno sporočilo


Od začetka leta do danes je indeks Dow Jones zrasel za 4,5 odstotka, prejšnji mesec je dosegel svojo zgodovinsko vrednost, prebil je mejo 21 tisoč točk.

 | Foto:

Močna rast borznih indeksov, predvsem ameriških, kakršne že dolgo nismo videli, je zaznamovala konec leta 2016 in začetek leta 2017.

Ali ste vedeli, da se ob indeksih na svetovni borzi lahko trguje tudi z valutami, zlatom, nafto in delnicami največjih svetovnih podjetij (tako imenovanimi CFD-ji)? Vas to zanima?

Fortrade samo danes vsem bralcem Siola podarja priročnik Trgovanje na svetovni borzi za začetnike, ki ga lahko prevzamete tukaj.

Na kratko o indeksu Dow Jones

 | Foto:

Tako imenovani Dow Jones Industrial Average je najstarejši borzni indeks na svetu. Ustanovljen je bil že leta 1896 in združuje 30 največjih ameriških podjetij, z vrednostnimi papirji teh se trguje na borzi NYSE. Ta podjetja so najuglednejše družbe ameriške ekonomije. Dow Jones je dolgo pomenil najvišji standard za gibanje cen vsega trga delnic na ameriških trgih, vendar ga na tem mestu v zadnjih 60 letih počasi presega vse bolj priljubljeni borzni indeks S & P 500.

Priročnik Trgovanje na svetovni borzi za začetnike lahko danes prevzamete tukaj.

Največja rast v zgodovini

 | Foto:

Od začetka leta do danes je indeks Dow Jones zrasel za 4,5 odstotka, prejšnji mesec je dosegel svojo zgodovinsko vrednost, prebil je mejo 21 tisoč točk, vendar se je danes vrnil na približno 20.650 točk. Na premikanje cen delnic ter s tem tudi indeksa poleg dogajanja, kar zadeva podjetja, ki sestavljajo ta indeks, na vrednost vplivajo tudi (geo)politični nemiri, vojne, krize in drugo dogajanje, ki pomenijo tako imenovano sistematično tveganje.

Priročnik Trgovanje na svetovni borzi za začetnike lahko danes prevzamete tukaj.

Fortrade Ltd je avtoriziran in reguliran v Veliki Britaniji s strani FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.
Pogodbe o razliki v ceni (CFD) predstavljajo proizvode, ki temeljijo na finančnem vzvodu in imajo visoko raven tveganja za Vaš kapital, ker lahko cene za Vas hitro postanejo neugodne. Svoja sredstva lahko izgubite, vendar ne več, kot je bila višina vašega depozita. Ti proizvodi morda ne bodo primerni za vse stranke, zato morate biti prepričani, da ste razumeli tveganja, poiščite pa tudi neodvisen nasvet. To gradivo ni ne ponudba, ne povpraševanje in ne transakcija glede kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejme nobene odgovornosti za kakršnokoli uporabo teh komentarjev in tudi ne za posledice, ki lahko iz tega izvirajo. Ni nikakršnega zagotovila in ne jamstva o točnosti ali popolnosti teh podatkov. Zato vsaka oseba, ki ravna po njih, to dela popolnoma na lastno tveganje.

Ne spreglejte