Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Četrtek,
29. 9. 2016,
15.35

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,53

1

Natisni članek

Osebne finance dražba nepremičnine Ljubljana

Četrtek, 29. 9. 2016, 15.35

6 let, 6 mesecev

Dražba hostla v Rožni dolini zavita v tančico skrivnosti

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,53

1

Hostel Print v Rožni dolini | Foto Bojan Puhek

Foto: Bojan Puhek

Hostel v ljubljanski Rožni dolini je na današnji dražbi dobil novega lastnika. Koliko je zanj odštel, nismo uspeli izvedeti, se je pa med dražitelji vnel hud boj.

Hostel Print s 23 sobami in 49 posteljami na Cesti IV/34 v Rožni dolini je od središča prestolnice oddaljen dva kilometra. Na 1.100 kvadratnih metrih ponuja klimatizirane sobe z brezplačnim brezžičnim spletom in skupno teraso s sedežno garnituro. Vse sobe imajo tudi hladilnik. Gostom so na voljo skupna kuhinja, dnevna soba s televizijo in skupna kopalnica.

Hostel Print v Rožni dolini | Foto: Bojan Puhek Foto: Bojan Puhek

Bivanje v njem si lahko gostje rezervirajo praktično pri vseh spletnih ponudnikih nastanitev, kjer ga oglašujejo kot Nana's Rooms. Cena nočitve za dve osebi na strani Booking.com znaša 32 evrov, gosti pa so nastanitvi prisodili oceno dobro (7,4).

Za hostel se je potegovalo devet kupcev

Na javni dražbi se je znašel zaradi stečaja fizične osebe in podjetja Planprint, ki sta bila njegova lastnika. Izklicna cena na prvi javni dražbi je bila postavljena pri 487.600 evrih, ceno pa so dražitelji lahko dvigovali po tisočaka.

Skoraj 50 tisoč evrov varščine je vplačalo devet dražiteljev. "Med njimi se je vnel hud boj. Glede na to, da je šlo za prvo dražbo, me je število dražiteljev pozitivno presenetilo. Zadovoljen sem tudi z doseženo kupnino," nam je dejal stečajni upravitelj v postopku osebnega stečaja solastnika Uroš Jutraž.

Objekt v roke podjetju

Ker so kupci želeli ostati neimenovani, bo stečajnik spoštoval njihovo odločitev. Prav tako ne želijo z javnostjo deliti, koliko so zanj odšteli. Po dolgotrajnem prepričevanju nam je zgolj zaupal, da je hostel kupila pravna oseba.

Ali gre za domačo ali tujo družbo, nam Jutraž ni želel izdati. Hostel Print v Rožni dolini | Foto: Bojan Puhek Foto: Bojan Puhek

Po besedah stečajnega upravitelja trenutna dejavnost hostla že zdaj ni bila usklajena z uporabnim dovoljenjem, zato dvomi, da bo novi lastnik nadaljeval isto dejavnost. Kot največji ločitveni upnik bo del kupnine prejela banka Sparkasse.

Ne spreglejte