Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Torek,
21. 2. 2017,
19.37

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,60

3

Natisni članek

nepremičninski trg Ljubljana stanovanja nepremičnine Osebne finance

Torek, 21. 2. 2017, 19.37

6 let, 6 mesecev

Bo pestra ponudba stanovanj v Ljubljani zredčila kupce na dražbah

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,60

3

Stanovanja na Mesarski cesti | Foto Google Street View

Foto: Google Street View

Zainteresirani kupci stanovanj v prestolnici lahko v prihodnjih dneh srečo poskusijo na številnih dražbah. Poiskali smo zanimiva stanovanja, katerih izhodiščne cene se začnejo pri 40 tisočakih. 

Če se nameravate udeležiti katere od dražb, morate vedeti, da z zanimanjem za nepremičnine naraščajo tudi prodajne cene. Večino stanovanj bo v izvršilnih postopkih prodajalo okrajno sodišče v Ljubljani.

Okrajno sodišče v Ljubljani bo v izvršilni zadevi zoper fizično osebo 6. marca na javni dražbi prodajalo enosobno stanovanje na Kunaverjevi ulici 6 v ljubljanskih Dravljah. Izklicna cena za 30 kvadratnih metrov veliko stanovanje znaša 39.900 evrov.

Varščino 5.700 evrov morajo zainteresirani kupci vplačati najmanj tri delovne dni pred dražbo. Ogled nepremičnine je mogoč po odobritvi sodišča, stroške ogleda pa mora plačati zainteresirani kupec.

Obnovljeno in opremljeno stanovanje na Dolenjski cesti 36 bo na prodaj po izhodiščni ceni 92 tisoč evrov. | Foto: Google Street View Obnovljeno in opremljeno stanovanje na Dolenjski cesti 36 bo na prodaj po izhodiščni ceni 92 tisoč evrov. Foto: Google Street View Jutri bo stečajni upravitelj v osebnem stečaju prodajal enosobno stanovanje na Dolenjski cesti 36 v Ljubljani. Stanovanje v pritličju bloka je v celoti prenovljeno in na novo opremljeno.

Balkon je zaprt, zastekljen in se uporablja kot bivalni del. Izklicna cena za 51 kvadratov stanovanjske površine znaša slabih 92 tisočakov.

Dvosobno stanovanje na Mesarski cesti, ki se je znašlo v stečajni masi nekdanjega direktorja Grepa Uroša Ogrina, bo na prodaj po izklicni ceni 138.500 evrov. | Foto: Stečajni upravitelj Dvosobno stanovanje na Mesarski cesti, ki se je znašlo v stečajni masi nekdanjega direktorja Grepa Uroša Ogrina, bo na prodaj po izklicni ceni 138.500 evrov. Foto: Stečajni upravitelj Stečajna upraviteljica v osebnem stečaju nekdanjega direktorja Grepa Uroša Ogrina do 27. februarja zbira zavezujoče ponudbe za nakup dvosobnega stanovanja v Ljubljani. Izhodiščna cena za 63 kvadratnih metrov veliko stanovanje z dvema parkirnima mestoma v podzemni garaži na Mesarski cesti 32 znaša 138.500 evrov.

Stečajna upraviteljica Jožica Vindiš bo prodajno pogodbo sklenila s ponudnikom, ki bo ponudil najvišjo ceno nad izhodiščno. V postopku zbiranja ponudb lahko sodelujejo le kupci, ki bodo do 27. februarja vplačali varščino v znesku 13.850 evrov. Vse informacije o nepremičnini lahko zainteresirani kupci dobijo pri stečajni upraviteljici.

Dan pozneje bo na ljubljanskem okrajnem sodišču prva dražba 67 kvadratnih metrov velikega stanovanja nasproti Kina Šiška. Izhodiščna cena trisobnega stanovanja v 11-nadstropni stolpnici je postavljena pri dobrih 93 tisoč evrih oziroma 1.400 evrih za kvadratni meter. Varščina v znesku 9.338 evrov mora biti poravnana do 23. februarja.

Za 61 kvadratov stanovanja ob zdravstvenem domu Vič bodo morali zainteresirani kupci ponuditi najmanj 101.521 evrov. | Foto: Google Street View Za 61 kvadratov stanovanja ob zdravstvenem domu Vič bodo morali zainteresirani kupci ponuditi najmanj 101.521 evrov. Foto: Google Street View

Za dan žena bo morda uspešen dražitelj z nakupom stanovanja presenetil svojo boljšo polovico. Na ljubljanskem okrajnem sodišču bodo namreč 8. marca prodajali dvosobno stanovanje na Viču. Za 61 kvadratov bodo morali zainteresirani kupci ponuditi najmanj 101.521 evrov, kolikor znaša izhodiščna cena.

Stanovanje je v obnovljenem večstanovanjskem bloku iz leta 1957, ki ima pridobljeno energetsko izkaznico, 10.152 evrov varščine mora biti vplačane do 3. marca. Za ogled je treba zaprositi sodišče.

Istega dne bo na drugi javni dražbi na prodaj 54 kvadratnih metrov veliko stanovanje na Mazijevi ulici 9 v Šiški. Potem ko jim za 107 tisoč evrov na prvi dražbi ni uspelo najti kupca, bo na drugi stanovanje na prodaj po izhodiščni ceni 80.500 evrov.

Nedaleč stran, poleg knjižnice na Viču, bo sodišče 9. marca prodajalo tudi enosobno stanovanje. Za 47 kvadratnih metrov v novejšem bloku na Tržaški cesti 49 bo potrebnih najmanj 90 tisočakov, kar je slaba dva tisočaka za kvadrat. Zainteresirani kupci lahko najpozneje 15 dni pred dnevom dražbe vložijo predlog za ogled nepremičnine.

Stanovanje na Neubergerjevi ulici 12 bo sodišče prodajalo 23. februarja. Izhodiščna cena za 40 kvadratov starejšega stanovanja v Zupančičevi jami znaša 69 tisočakov.

Ustavno sodišče bo 3. marca na javni dražbi prodajalo nepremičnino v svoji lasti. Trisobno stanovanje v 4. nadstropju večstanovanjskega objekta na Kotnikovi 16 bo na prodaj za najmanj 194 tisoč evrov.

Gre za 87 kvadratov veliko stanovanje z dnevno sobo, kuhinjo, jedilnico, dvema spalnicama, kopalnico, ločenimi sanitarijami, predsobo in hodnikom, zaprto ložo in parkirnim mestom v podzemni garaži. Varščina znaša 19.400 evrov. Ogled stanovanja je mogoč po predhodnem dogovoru z ustavnim sodiščem.

Na ulici Ane Ziherlove 14 v Šiški bo 16. marca na prvi javni dražbi na prodaj trisobno stanovanje v starejšem, a dobro vzdrževanem bloku. Okrajno sodišče bo 70 kvadratnih metrov prodajalo za najmanj 107 tisočakov. Varščino je treba poravnati do 13. marca.

Ne spreglejte