Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 4. 2017,
15.23

Osveženo pred

6 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

1

Natisni članek

Gorenje Velenje Žiga Debeljak

Petek, 21. 4. 2017, 15.23

6 let, 12 mesecev

Žiga Debeljak v upravo Gorenja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

1

Žiga Debeljak | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Nadzorni svet Gorenja je danes v upravo družbe imenoval Žigo Debeljaka, ta bo na tem mestu nasledil Petra Groznika. Debeljak, ki je že bil v upravi družbe med letoma 2003 in 2005, bo funkcijo prevzel z majem in mandatom do 19. julija prihodnje leto oziroma do izteka mandata sedanji upravi.

Nadzorni svet je Debeljaka imenoval za člana uprave, odgovornega za korporativne finance, ekologijo, trgovino in industrijske storitve, so danes sporočili iz Gorenja.

Debeljak se je v skupino vrnil leta 2012

Kot so spomnili, se je Debeljak v skupino vrnil leta 2012 in opravljal funkcije pomočnika predsednika uprave za mednarodni razvoj, direktorja Gorenjevih holdinških družb v Avstriji in na Nizozemskem ter glavnega digitalnega direktorja. Kot član uprave bo še naprej koordiniral aktivnosti digitalne transformacije skupine.

Nadzorniki so danes potrdili revidirano letno poročilo družbe in skupine za lani. To bo v skladu s finančnim koledarjem objavljeno v ponedeljek.

Ustanovili Društva delničarjev GRVG

Poleg tega so se seznanili z ustanovitvijo Društva delničarjev GRVG. "Nadzorni svet podpira aktivnosti malih delničarjev Gorenja za še večjo preglednost informiranja," so zapisali.

Iz Društva delničarjev GRVG so danes sporočili, da so društvo ustanovili v sredo kot posledico želje malih delničarjev po organiziranem zastopanju interesov malih delničarjev. "Aktivnejša vloga malih delničarjev lahko vpliva na boljšo informiranost vseh udeležencev na kapitalskem trgu," so poudarili.

Ob tem so vodstvu Gorenja in preostalim delničarjem predlagali, da po odhodu člana nadzornega sveta Toshibumija Tanimota, ki je bil član nadzornega sveta od julija 2014 in je odstopil iz zdravstvenih razlogov, za novega nadzornika družbe imenujejo Karla Kardova, ki bo v svetu zastopal interese malih delničarjev.

Mesto v upravi se je izpraznilo konec februarja po Groznikovem odstopu s funkcije, opravljal jo je od aprila 2012. Njegove naloge je v vmesnem obdobju vodila izvršna pomočnica uprave za korporativne finance Jožica Turk.

Upravo vodi Franjo Bobinac, člani pa so še Branko Apat, Peter Kukovica in Drago Bahun.
Ne spreglejte