Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Petek,
18. 8. 2017,
8.50

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Zavarovalnica Triglav

Petek, 18. 8. 2017, 8.50

6 let, 7 mesecev

Zavarovalnica Triglav z rastjo premij in dobička

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Zavarovalnica Triglav | Foto Žiga Ponikvar

Foto: Žiga Ponikvar

Skupina Triglav je v prvem polletju letos za šest odstotkov povečala dobiček in zbrala za osem odstotkov več premij.

Skupina Triglav je polletje 2017 sklenila z dobičkom pred obdavčitvijo v vrednosti 42,4 milijona evrov (lani 43,2 milijona evrov) in čistim dobičkom 36,1 milijona evrov (lani 34,2 milijona evrov).

Konsolidirana obračunana kosmata zavarovalna premija Skupine Triglav je znašala 547,8 milijona evrov, kar je osem odstotkov več kot v enakem obdobj lani, kosmati zneski škod pa so se povečali za štiri odstotke na 314,2 milijona evrov kot posledica povečanja zavarovalnega portfelja in škodne pogostosti.

Skupina je upravljala finančne naložbe v vrednosti 3.062,5 milijona evrov skladno s svojo razmeroma konzervativno naložbeno politiko. Doseženi donosi od finančnih naložb so bili za 13 odstotkov višji kot lani.

"Naša vizija je, da dinamično razvijamo nove načine poslovanja, ki so temelj našega odgovornega dolgoročnega razvoja, ter hkrati poslujemo dobičkonosno in varno," poudarja prvi mož Zavarovalnice Triglav Andrej Slapar. | Foto: Bor Slana "Naša vizija je, da dinamično razvijamo nove načine poslovanja, ki so temelj našega odgovornega dolgoročnega razvoja, ter hkrati poslujemo dobičkonosno in varno," poudarja prvi mož Zavarovalnice Triglav Andrej Slapar. Foto: Bor Slana "S poslovanjem Skupine Triglav v prvem polletju smo zadovoljni. Upoštevajoč predvidene razmere do konca leta, ocenjujemo, da bo letni dobiček pred obdavčitvijo Skupine dosežen v načrtovanem razponu. V leto 2017 smo vstopili z jasno začrtano strategijo. Naša vizija je, da dinamično razvijamo nove načine poslovanja, ki so temelj našega odgovornega dolgoročnega razvoja, ter hkrati poslujemo dobičkonosno in varno. Polovica leta je za nami in bila je v znamenju številnih aktivnosti, določenih v naši strategiji. Delo nadaljujemo in prepričan sem, da sta energija in predanost ekipe Skupine, ki šteje več kot 5.000 članov, čvrsto jamstvo, da v interesu naših številnih delničarjev, sodelavcev in drugih deležnikov dosežemo načrtovano," je dejal predsednik uprave Zavarovalnice Triglav Andrej Slapar.

Ne spreglejte