Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 12. 2010,
7.32

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 12. 12. 2010, 7.32

7 let, 2 meseca

Zaradi stavke za več kot 30 odstotkov manjši obisk Hitovih igralnic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Decembrsko konci tedna so ponavadi med najbolj obiskanimi dnevi v Hitovih igralnicah, vendar je v času stavke obisk močno padel.

Igralnici v igralniško-zabaviščnem centru Perla in Park je danes obiskalo okrog 2300 gostov, kar je približno 700 manj kot običajno ob nedeljskih večerih. Gostje naj bi bili vidno razočarani Po besedah direktorja Perle Vasje Mihlja je bilo nocoj v Perli okrog 1400 gostov, kar je od 400 do 500 manj kot ponavadi ob nedeljskih večerih. Tudi ostali gostje so bili vidno razočarani, kar je zagotovo slaba reklama za nadaljnje poslovanje. Kot je povedala Katja Kogej iz kabineta predsednika uprave Hita, je bilo nocoj v igralnici novogoriškega hotela Park okrog 900 gostov, pretežno Italijanov, kar je približno 200 manj kot je to običajno.

Vendar je med tistimi gosti, ki za stavko niso vedeli in so obiskali eno od Hitovih igralnic v Novi Gorici, bilo kar 70 ali več odstotkov takih, ki so bili razočarani nad ponudbo. V igralnici Perla je bilo tudi nekaj zmagovalcev na zadnjem poker turnirju, ki je potekal v tamkajšnji dvorani za poker, ki so razočarani igralnico zapustili in odšli igrat drugam.

Stavkalo je 218 zaposlenih V vseh treh Hitovih igralnicah je tako v soboto kot danes stavkalo 218 zaposlenih. Skoraj izključno gre za oddelke igralnih miz, le nekaj je bilo blagajnikov in drugih delavcev. "Se je pa ponekod zgodilo, da so se na delo vrnili nekateri zaposleni, ki so prej stavkali," je še povedala Kogejeva.

Uprava je napovedala odškodninske tožbe

Škoda bo ocenjena v ponedeljek. "Velika je predvsem zamera pri gostih, ki so prišli iz oddaljenih krajev Italije, ki so pot in bivanje plačali sami. Nekatere skupine gostov žal odhajajo iz Parka že danes, namesto v ponedeljek", je še dejala Kogejeva.

Igralniški delavci, zaposleni v igralnicah Park in Perla v Novi Gorici ter Korona v Kranjski Gori, so stavkali že drugi konec tedna zapored; v soboto med 18. in 2. uro, v nedeljo pa med 16. in 24. uro. Uprava Hita je sicer proti organizatorjem stavke napovedala odškodninske tožbe, stavkajočim pa ne bodo plačali ur, ko so stavkali. Stavkovni odbor sicer napoveduje stavke vse konce tedna v decembru, tudi med božičnimi in novoletnimi prazniki, ko je Hitove igralnice obiskalo največ gostov.

Ne spreglejte