Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 3. 2017,
11.02

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

trgovanje borza Yahoo

Četrtek, 2. 3. 2017, 11.02

6 let, 6 mesecev

Verizon je kupil Yahoo! Prevzemite 50 evrov in trgujte s cenami delnic obeh podjetij na svetovni borzi.

Oglasno sporočilo

21. februarja je bil sklenjen dokončen dogovor o tem, da bo Verizon kupil Yahoo!. Prvotna cena 4,8 milijarde dolarjev se je znižala za 350 milijonov dolarjev.

Samo danes lahko vsi bralci izkoristite priložnost in prevzamete 50 evrov za trgovanje s cenami delnic Yahooja! in Verizona (finančne pogodbe za razliko v ceni, t. i. CFD) na svetovni borzi.

50 evrov za trgovanje lahko prevzamete tukaj.

Verizon, eden od najstarejših ponudnikov storitev brezžične komunikacije, je sredi leta 2016 nepričakovano najavil nakup Yahooja! za 4,8 milijarde dolarjev. Prevzem Yahooja! bi moral podvojiti digitalno oglaševanje Verizona in ga na 187 milijard dolarjev vrednem trgu postaviti na tretje mesto, takoj za Google in Facebook.

Hekerski napad na Yahoo!

 | Foto:

V sredini lanskega decembra je omenjeni dogovor v zadnjem trenutku padel v vodo, zaradi česar je vrednost delnic podjetja Yahoo! padla za šest odstotkov. Yahoo! je takrat objavil, da je bila leta 2013 več kot ena milijarda uporabniških računov tarča hekerskih napadov oz. nezakonitega vdora v njihov uporabniški račun. S temi napadi so prevzeli njihova imena, telefonske številke in druge zasebne informacije uporabnikov z vsega sveta. Yahoo! je tako postal žrtev največje kraje osebnih podatkov v zgodovini spleta. Logična posledica je bila, da je Verizon zahteval boljši nadzor in pravila sodelovanja, da bi kompenziral nastalo škodo.

Januarja 2017 je Yahoo! nepričakovano objavil rast prihodkov med poslovanjem v zadnjem četrtletju leta 2016 in s tem presenetil Wall Street z 960 milijoni ameriških dolarjev prihodkov. Ta zadnji obrat dogodkov jim je omogočil ponovni doseg 4,8 milijarde ameriških dolarjev zastavljenih načrtov prihodkov.

50 evrov za trgovanje s ceno delnic Verizona in Yahooja! lahko prevzamete tukaj.

Prihodnost podjetij Verizon in Yahoo!

 | Foto:

Podjetje Verizon je nujno moralo kupiti Yahoo!, če je želelo ostati v koraku z glavnimi konkurenti v industriji digitalnega oglaševanja, zato ni bilo presenečenje, da je bil že 21. februarja znan končni dogovor o nakupu, katerega prvotno ceno pa so zmanjšali za 350 milijonov dolarjev. Po predhodnih načrtih naj bi se Yahoo! zdaj preimenoval v Altaba Inc. V daljšem poslovanju pa se pričakuje, da bo Verizon dal veliko poudarka na omrežje mobilnega oglaševanja, saj Yahoo! prinaša ogromno količino vsebine, ki jo redno spremlja veliko število ljudi.

Mobilno oglaševanje nadaljuje eksponentno rast, Verizon pa že obvladuje ogromen del mobilne mreže v državah Srednje Amerike. V prihodnjih letih bi lahko Verizon postal "neizbežna postaja" za mobilne oglaševalce, kar investitorjem jasno nakazuje smer prihodkov tega podjetja.

50 evrov za trgovanje s ceno delnic Verizona in Yahooja! lahko prevzamete tukaj.

Fortrade Ltd v Veliki Britaniji avtorizira in regulira FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.

Pogodbe o razliki v ceni (CFD) predstavljajo proizvode, ki temeljijo na finančnem vzvodu in imajo visoko raven tveganja za vaš kapital, ker lahko cene hitro postanejo neugodne za vas. Svoja sredstva lahko izgubite, vendar ne več, kot je bila višina vašega depozita. Ti proizvodi morda ne bodo primerni za vse stranke, zato morate biti prepričani, da ste razumeli tveganja, poiščite pa tudi neodvisen nasvet. To gradivo ni ne ponudba, ne povpraševanje in ne transakcija glede kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejme nobene odgovornosti za kakršnokoli uporabo teh komentarjev, niti za posledice, ki lahko iz tega izvirajo. Ni nikakršnega zagotovila glede točnosti ali popolnosti teh podatkov. Posledično vsaka oseba, ki ravna po njih, to dela popolnoma na lastno tveganje.

 

Ne spreglejte