Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 8. 2013,
21.06

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Hit Dimitrij Piciga

Četrtek, 22. 8. 2013, 21.06

7 let, 2 meseca

V Hitu mogoča nova odpuščanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Člani nadzornega sveta Hita so nadaljevali sejo, na kateri so obravnavali predlog finančnega prestrukturiranja družbe ter razvojne možnosti do leta 2020.

Po besedah predsednika uprave Dimitrija Picige bo potrebno zmanjšati stroške, tudi stroške dela, zato so mogoča tudi morebitna nova odpuščanja.

Uprava družbe Hit in strokovni sodelavci so članom nadzornega sveta na seji predstavili ključne točke načrta prestrukturiranja družbe. Obsežen program prestrukturiranja, ki je nastal kot odgovor na izredno zaostrene razmere na trgu v najširšem smislu, ponuja rešitve na tržno-prodajni strani, vključuje razvojne investicije ter zajema ukrepe na področju organizacije in financ.

"Mi smo odvisni od razumevanja bank" "Hit je danes hudo ranljivo podjetje. Problem ne predstavljajo obveznosti do dobaviteljev, pač pa do bank. Mi smo danes odvisni od razumevanja bank, zato tudi ta uprava preživlja toliko časa v bankah," je v izjavi po seji dejal Piciga.

Kljub temu pa bodo morali v letošnjem letu zagotoviti za 20 milijonov evrov reprogramiranih posojil, skupno pa kar za 50 milijonov. Po besedah Picige Hit trenutno dolguje bankam okrog 100 milijonov evrov ter vsa poroštva.

Letošnje leto naj bi po besedah predsednika uprave zaključili z manjšim dobičkom, saj se nekateri ukrepi na prihodkovni strani že izvajajo. Do konca novembra je predvidena tudi reorganizacija podjetja. Po dogovorih z bankami v družbi računajo tudi na posluh države. Ta mora čim prej urediti razmere na področju turistično usmerjenega igralništva in igralniške zakonodaje, tudi s prilagajanjem davčnih obremenitev, ki so še vedno nastavljene za zlate čase, je še prepričan predsednik uprave.

Prepričani, da je veliko odvisnost od italijanskega trga V družbi Hit so prepričani, da je veliko odvisnost od italijanskega trga, manjši obisk in porabo gostov, mogoče v obdobju do leta 2015 uravnotežiti z investicijami v posodobitev ponudbe Hitovih centrov, z razvojem novih produktov (spletno igralništvo) in z usmerjenim nagovarjanjem gostov iz oddaljenih trgov (južna Italija, Rusija, Turčija). Z ustrezno reorganizacijo bodo v družbi skušali zagotoviti višjo produktivnost zaposlenih in zaposlene spodbuditi h grajenju dobrih ter dolgoročnih odnosov z gosti.

Poslovanje družbe Hit zaenkrat še zaostaja za načrtovanim, obisk Hitovih igralnic je za približno desetino manjši od lanskega, poleg tega je tudi potrošnja gostov manjša.

"S številnimi aktivnostmi na trgu smo sicer deloma uspeli zagotoviti umirjanje padca prihodkov, temu ustrezno pa moramo čim prej uravnotežiti tudi stroške. Z načrtovanimi ukrepi in rešitvami, ki smo jih danes predstavili nadzornemu svetu, smo si zadali pomemben izziv, ki bo omogočil preživetje družbe in njeno rast na dolgi rok. Pri izvedbi ključnih razvojnih projektov in izboljševanju konkurenčnosti družbe pa računamo na podporo in sodelovanje vseh deležnikov, zaposlenih, bank, države in lokalnih skupnosti," je še povedal Piciga.

Ne spreglejte