Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Sreda,
1. 3. 2017,
15.05

Osveženo pred

7 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

2

Natisni članek

Telekom Slovenije

Sreda, 1. 3. 2017, 15.05

7 let, 1 mesec

Telekom Slovenije zapira tožbene zahtevke

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

2

Telekom Slovenije | Foto Bor Slana

Foto: Bor Slana

Skupina Telekom Slovenije je od 1. januarja 2012 do 28. februarja 2017 višino tožbenih zahtevkov zmanjšala za 473 milijonov evrov, so sporočili iz Telekoma Slovenije prek informacijskega sistema Ljubljanske borze.

Od zadnjega dne leta 2011, ko so bile proti družbam Skupine Telekom Slovenije vložene tožbe v skupnem znesku 649,9 milijona evrov, je Telekom Slovenije sklenil sporazume o ureditvi medsebojnih razmerij z večino tožnic.

Zadnji sporazum uspešno sklenjen v tem tednu

Tako Telekom Slovenije iz naslovov takratnih tožb nima več nobenih medsebojnih obveznosti z družbo Si.mobil, ki je tožila za 286,4 milijona evrov, Odvetniško družbo Rojs, Peljhan, Prelesnik & partnerji, ki je tožila za 5,1 milijona evrov, družbo Akton, ki je z vsemi tožbami zahtevala 13 milijonov evrov, ter družbo Telemach, s katero je bil dogovor sklenjen 27. februarja letos in je odpravil tožbene zahtevke v skupni višini 87,4 milijona evrov. Podrobnosti iz teh sporazumov skladno s sklenjenimi dogovori ne bodo razkrivali, so še sporočili iz Telekoma Slovenije.

Zadnji sklenjeni sporazum je vplival na poslovne rezultate leta 2016, ki jih je Telekom Slovenije objavil 23. februarja 2017, so še pojasnili.

Preostale odprte tožbe proti Telekomu Slovenije do zdaj pravnomočno zavrnjene

Preostale tožbe dveh tožnikov v skupni višini 176,9 milijona evrov so v različnih fazah postopkov. Najvišji tožbeni zahtevek družbe T-2, ki znaša 129,5 milijona evrov, je že bil pravnomočno zavrnjen, lani pa je bila pravnomočno zavrnjena tudi zahteva tožnika za obnovo postopka. Družba T-2 je zoper pravnomočno sodbo Višjega sodišča v Ljubljani sicer vložila revizijo, o kateri vrhovno sodišče še ni odločalo.

Pravnomočno je bil zavrnjen tudi primarni tožbeni zahtevek družbe SKY NET v višini 25,9 milijona evrov. Okrožno sodišče v Ljubljani bo v ponovnem postopku odločalo še o podrednem zahtevku, tj. izpolnitvi pogodbe. Pri tem je okrožno sodišče s sklepom drugi tožbeni zahtevek družbe SKY NET za izpolnitev pogodbe, ocenjen na sedem milijonov evrov, pridružilo prvi pravdni zadevi, so pojasnili na Telekomu Slovenije.

Ne spreglejte