Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 1. 2012,
15.33

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 3. 1. 2012, 15.33

7 let, 2 meseca

Savine turistične družbe poslej pod eno streho

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Združena družba Sava se je preimenovala v Sava Turizem.

V skladu s sklepom skupščine iz konca lanskega novembra je bila na zadnji delovni dan lanskega leta v sodni register vpisana pripojitev družb Terme Ptuj, Zdravilišče Radenci, Terme 3000 in Terme Lendava k družbi Sava Hoteli Bled.

Sava Turizem je največje slovensko turistično podjetje S 1200 zaposlenimi, več kot 3900 turističnimi posteljami in 13-odstotnim deležem ustvarjenih turističnih nočitev v Sloveniji je Sava Turizem, ki ima trenutno sedež na Bledu, največje slovensko turistično podjetje. Vodi ga tričlanska uprava pod vodstvom Andreja Prebila.

Osnovni kapital družbe Sava Turizem po pripojitvi znaša slabih 39,7 milijona evrov, so iz Save sporočili prek spletnih strani Ljubljanske borze. Družba Sava Turizem je v 99,05-odstotni lasti matične družbe Sava.

Letošnji prihodki družbe so ocenjeni na 66 milijonov evrov Združitev turističnih družb je del strategije razvoja dejavnosti turizem znotraj poslovne skupine Sava. Letošnji prihodki družbe Sava Turizem so ocenjeni na 66 milijonov evrov, kar je približno tretjina vseh prihodkov skupine Sava oz. pet odstotkov več kot v letu 2011.

To naj bi ustvarili s pospešenim razvojem in učinkovitejšim trženjem kongresnega, golfskega in zdravstvenega turizma ob že uveljavljeni ponudbi počitniškega turizma v hotelih, apartmajih in kampih, so v sporočilu za javnost zapisali v družbi.

Zmanjšanje števila zaposlenih po mehki metodi Kot je po novembrski skupščini poudaril Prebil, turističnih zmogljivosti ne nameravajo prodajati, temveč želijo ohranjati nepremičnine in dodatno investirati, predvsem v kongresni turizem, zdravstvo in golf. Je pa napovedal zmanjšanje števila zaposlenih, in sicer predvsem po mehki metodi, tako da tistih, ki odhajajo v pokoj, ne bodo nadomeščali z novimi delavci.

Vseh šest obstoječih Savinih destinacij - Sava Hoteli Bled, Terme 3000, Terme Ptuj, Zdravilišče Radenci, Terme Banovci in Terme Lendava - tudi po pripojitvi k enotni družbi ohranja svojo blagovno znamko. A kot pravi Prebil, bodo z združitvijo dosegli sinergije in zagotovili gostom boljše storitve ter jim osebno svetovali, katere destinacije so bolj primerne za njihovo bivanje.

Letos pričakujejo povečanje števila nočitev za tri odstotke Potem ko so v letu 2011 vse družbe skupaj zabeležile 1.168.650 nočitev, kar je štiri odstotke več kot leto poprej, naj bi se letos ta številka povečala za dodatne tri odstotke. Pri tem bodo pričakovani nadaljnji upad nočitev z britanskega in italijanskega trga skušali nadomestiti z intenzivnejšim trženjem na nekaterih novih ali ponovno rastočih trgih, kot so Nemčija, Češka, Belgija, Rusija in Ukrajina.

Investicije v letu 2012 bodo predvsem usmerjene v nadgradnjo kakovosti storitev in učinkovitejše ravnanje z energijo in viri.

Ne spreglejte