Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 6. 2014,
19.09

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Aha Mura Hugo Boss

Ponedeljek, 30. 6. 2014, 19.09

4 leta, 5 mesecev

S 1. julijem v Aha Muri novih 34 zaposlenih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
S prvim julijem se bo 431 delavcem Aha Mure, s katerimi je stečajni upravitelj Stevo Radovanović začasno sklenil novo pogodbo o delu, pridružilo 36 novih.

Zaposleni bodo najmanj dva meseca, Radovanović pa napoveduje dodatno zaposlovanje, tako da bi bilo s 1. oktobrom v podjetju še novih 60 delavcev oziroma skupaj 525.

Hugo Boss naročila v Murski Soboti pogojuje z delom v Srbiji Uresničitev načrtov je v največji meri odvisna od reševanja Aha Mure Prvi manj v srbskem Pirotu, saj največji partner Aha Mure Hugo Boss naročila v Murski Soboti pogojuje z delom v Srbiji, za obstoj tamkajšnje tovarne pa se zelo trudi tudi srbska vlada.

Kot pravi Radovanović, je položaj v Prvem maju zelo zapleten, saj Hugo Boss vztraja pri proizvodnji in ustrezni kakovosti, zato bodo stroje, ki jih v Murski Soboti trenutno ne potrebujejo, posodili v Srbijo, v torek pa se bo sestal tudi s predstavniki srbske vlade, da bi skupaj poiskali rešitve.

Na zavod za zaposlovanje se je medtem prijavila večina od 1138 delavcev, ki so zaradi stečaja ostali brez dela. Po podatkih zavoda za zaposlovanje se je od 16. do 30. junija na območno službo Murska Sobota prijavilo 634 delavcev Aha Mure, od tega v Gornji Radgoni 18, Lendavi 124, Ljutomeru 74 in Murski Soboti 418. Skupaj s 431, ki jih je stečajni upravitelj takoj zaposlil in 30, ki so na bolniškem dopustu, je bilo predvidenih za prijavo 1138, kar pomeni, da se jih ni prijavilo 39. Vendar pa se je nekaj zaposlenih prijavilo tudi na enotah zunaj Pomurja.

Skupaj z delavci, ki so jih iz Aha Mure kot presežne odpustili že lani, je na pomurskem zavodu iz te družbe prijavljenih 853. Na območni službi Murska Sobota še pravijo, da odpuščeni delavci Mure zdaj veliko bolj kot ob prvem stečaju pred petimi leti razmišljajo o tem, kaj bodo v prihodnje, da imajo ideje, se prijavljajo na tečaje, nemalo pa jih bo zaposlitev iskalo tudi v tujini.

Na usposabljanje in izobraževanje se jih je namreč prijavilo kar 307, 47 tudi na skupinsko informiranje in svetovanje Eures, kar pomeni, da si bodo iskali delo v tujini, sicer pa so jih najbolj zanimala dela družabnika za starejše osebe, sobarice, pomočnika kuharja in socialnega oskrbovanca na domu.

Ne spreglejte