Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Petek,
14. 4. 2017,
19.21

Osveženo pred

7 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,80

Natisni članek

apartma obala Markovec DUTB dražba Osebne finance Koper Nokturno

Petek, 14. 4. 2017, 19.21

7 let

Priložnost, da ceneje pridete do apartmaja na morju

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,80
Stanovanjska soseska Nokturno | Foto Klemen Korenjak

Foto: Klemen Korenjak

Soseska Nokturno, ki je več let veljala za mesto duhov, počasi dobiva nove lastnike. Medtem ko DUTB intenzivno prodaja še zadnjih sto stanovanj z znanimi cenami, se bodo 10. maja na dražbi znašla dodatna tri stanovanja iz stečaja podjetja Almont. Izklicne cene se gibljejo od 98 do 170 tisočakov.

Stečajni upravitelj Veljko Jan bo na peti javni dražbi prodajal tri stanovanja iz stečajne mase podjetja Almont. Izklicne cene bodo malce nižje, kot jih ima Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB), ki ji je sicer v pol leta uspelo prodati okoli sto stanovanj.

Glede na to, da je bilo v vsem letu 2015 na območju Kopra prodanih vsega skupaj 200 stanovanjskih enot, gre torej za dober rezultat. DUTB ima na voljo še okoli sto stanovanj, večinoma večjih od sto kvadratov.

Za 72 kvadratnih metrov okoli 100 tisočakov

Najceneje bo 10. maja na javni dražbi v Ljubljani na prodaj 72 kvadratnih metrov veliko stanovanje z dvema parkirnima mestoma v podzemni garaži. Izklicna cena znaša 98.162 evrov, kamor pa niso vključeni stroški prodajnega postopka in davka. Varščino 9.816 evrov je treba plačati najpozneje do 9. maja.

Drugo stanovanje bo na dražbi na prodaj po izklicni ceni 170.261 evrov. Gre za 127 kvadratnih metrov stanovanjske površine z dvema večjima parkirnima mestoma. Varščina znaša desetino izklicne cene. V ceniku DUTB so primerljiva stanovanja na voljo po ceni od 200 do 240 tisočakov z vključenim 9,5-odstotnim davkom.

Trisobno stanovanje v velikosti 110 kvadratov z dvema večjima parkiriščema pa bo na prodaj po izhodiščni ceni 146.869 evrov. DUTB podobna stanovanja z enako kvadraturo prodaja za okoli 190 tisočakov. Varščina znaša 14.686 evrov.

Na dražbi se ponujeni znesek zvišuje v koraku po tisoč evrov. Ogled nepremičnin in vpogled v cenitev sta mogoča po predhodnem dogovoru s stečajnim upraviteljem. Stečajni upravitelj dražitelje še opozarja, da po začetku dražbe vstop v dvorano ne bo več mogoč.

Ne spreglejte