Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 1. 2017,
13.08

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,75

1

Natisni članek

Kranjska Gora turizem prodaja

Petek, 6. 1. 2017, 13.08

6 let, 6 mesecev

Nizozemsko podjetje kupilo kranjskogorski hotel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,75

1

Hotel Lek v Kranjski Gori | Foto STA

Foto: STA

Švicarska multinacionalka Novartis, pod okrilje katere spada Lek, je med ponudniki za nakup kranjskogorskega Hotela Lek izbrala nizozemsko družbo Comfort Hotel Management. V družbi obljubljajo strateški razvoj hotela in ohranitev vseh delovnih mest.

Predmet prodaje je bil Hotel Lek, kar vključuje nepremičnino in družbo, ki sta prosti vseh bremen, ne pa tudi blagovne znamke. Izklicna cena je znašala milijon evrov, potencialni kupci pa so morali nezavezujoče ponudbe oddati do 3. junija lani.

Iskali lastnika z načrtom in strategij

Predstavnik Novartisovih poslovnih storitev za Slovenijo Robert Ljoljo je povedal, da so iskali lastnika z načrtom in strategijo za prihodnost, ki bo izkazal ustrezno odgovornost do zaposlenih. S svojim znanjem jih je prepričalo podjetje Comfort Hotel Management, specializirano za upravljanje hotelov in letovišč v različnih evropskih državah, predvsem v Rusiji. Podjetje je sicer registrirano na Nizozemskem, a ima svoj sedež v Moskvi.

Družba po Ljoljovih besedah velja za uglednega in neodvisnega upravitelja, ki dela z znanimi hotelskimi znamkami. "Dejansko smo izbrali nekoga, ki zna upravljati hotelsko branžo, ima zagotovljeno visoko strokovno ekipo ljudi in nam je dal tudi ustrezna zagotovila, da bo nadaljeval poslovanje hotela v najboljši mogoči meri," je poudaril Ljoljo. Kot je dodal, jih veseli, da hotel predajajo v roke nekoga, za katerega je upravljanje hotelov osnovna dejavnost.

Z doseženo ceno, ki je ne razkrivajo, so v Novartisu zadovoljni. Zanimanje so pokazala tako slovenska kot tuja podjetja s hotelskih in tudi drugih področij, prejeli pa so več kot deset resnih ponudb.

"Ni pa bila cena ključna motivacija pri prodaji. Želeli smo najti kupca, ki ve, kaj s hotelom početi naprej, ki ima vizijo in strateški načrt ter bo omogočil nadaljnje odgovorno ravnanje z zaposlenimi in varno zaposlitev," je pojasnil Ljoljo.

Rok za nakazilo celotne kupnine je 40 dni

Direktorica podjetja Hotel Lek Lidija Dokl je pojasnila, da so z lanskim poslovanjem zadovoljni, saj so v prvih enajstih mesecih dosegli načrtovane prihodke iz poslovanja, in sicer 1,4 milijona evrov. Dosegli so 13-odstotno višjo ceno na prodano sobo, hkrati pa jim je uspelo obvladovati stroške, tako da so ustvarili 125 tisoč evrov dobička, kar je še enkrat več kot v enakem obdobju leta 2015.

Pogodbo o prodaji so podpisali v sredo, rok za nakazilo celotne kupnine pa je 40 dni po podpisu pogodbe. Kupec bo nato prevzel hotel ter se predstavil zaposlenim in javnosti, hkrati pa predstavil tudi svoje načrte. Za nizozemsko družbo je to prvi slovenskih hotel, ki ga ima v lasti.

 

Ne spreglejte