Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 9. 2017,
8.17

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Avtenta

Foto: Thinkstock

Natisni članek

Avtenta advertorial

Ponedeljek, 25. 9. 2017, 8.17

2 meseca, 1 teden

Napake, ki ovirajo rast vašega podjetja

Vsebino omogoča Avtenta

Foto: Thinkstock

pisarna

Rastoča podjetja se na določeni točki poslovanja pogosto znajdejo na razpotju ali, bolje rečeno, na klančini, ki se na prvi pogled zdi neosvojljiva. Poslovni apetiti naraščajo, zmožnosti in organizacija podjetja pa omejujejo napredek. Kako naprej?

Bi radi tudi vi poenostavili poslovanje svojega podjetja?

Začeli ste z majhnimi koraki, ki so vodila do hitrega napredka. Vaša ponudba se je z leti povečala, prav tako vaši prihodki in ne nazadnje število zaposlenih. Iz majhnega je zraslo veliko podjetje z različnimi storitvami in procesi v razvejanih internih oddelkih, na katere vpliva kompleksnost trga.

Čeprav je vaš napredek viden, se s kompleksnostjo širjenja vašega podjetja določeni procesi in s tem tudi učinkovitost nenadoma zapletejo in upočasnijo. Prihodki ne naraščajo več, obvladljivost dela pa se zmanjšuje.

Da bi se ponovno vrnili v stare tirnice, morate poznati pet najpogostejših napak, ki vas ovirajo, in jih v najkrajšem času tudi odpraviti.

Pisarna | Foto:

#1 (Pre)hitra rast ni vedno recept za uspeh

Podjetja se prepogosto zapletejo v lastno željo po prehitrem napredku in posledično rasti. Rast ponudbe izdelkov ali storitev mora temeljiti na premišljenem ravnanju, ki je posledica natančne analize trga. Ponujajte tisto, kar trg potrebuje, ali naredite še malo drznejši korak: trg prepričajte, da potrebuje ravno vas ter vaše izdelke in storitve. Vsak dobri menedžer mora znati eksperimentirati in se posledično učiti tudi na lastnih napakah.

#2 Ne zanašajte se na srečo

Drži, da je sreča na strani pogumnih, vendar ostanite na trdnih tleh – naj vaše poslovne odločitve ne temeljijo zgolj na srečnih naključjih. Vodilni menedžment mora zato aktivno spremljati dogajanje na trgu, prilagajati svojo infrastrukturo in izkoristiti trenutno ugodne poslovne pogoje na trgu. Dobri temelji so odlična popotnica za prihodnost, tudi ob morebitni krizi.

#3 Kakšne so vaše vizije

Načrt, strategija in na splošno delovanje celotnega podjetja ter vseh procesov, ki so vanj vključeni, morajo biti v skladu z vizijo podjetja, ki mora biti jasna in poznana prav vsem zaposlenim.

Močna vizija je glavno vodilo podjetja ter ima neverjetno moč spodbude in motivacije. Vodstvo ima pri tem pomembno vlogo – tako pri ustvarjanju strategije kot pri sami uresničitvi v praksi. Pomembno je tudi, da poskrbi, da jo vsi sodelavci in zaposleni poznajo ter vanjo tudi verjamejo.

Pisarna | Foto:

#4 Pomemben je čisto vsak zaposleni

Zaposleni predstavljajo srce podjetja, so njegov glavni motor. Ravno zaradi tega bi morali vodje več pozornosti namenjati njihovemu dobremu počutju, jih spodbujati s pozitivno naravnanostjo in primerno stimulacijo. Vsak zaposleni bi se moral zavedati svoje vloge v podjetju, kar pomeni, da mora biti seznanjen s cilji, ki jih od njega pričakujejo.

Ne zanemarita vloge, ki jo ima v podjetju zadovoljen delavec.

Pisarna | Foto:

#5 Kompleksni procesi zahtevajo preproste rešitve

Kompleksnejši procesi dela, ki so posledica povečanja števila zaposlenih in oddelkov, lahko zelo hitro privedejo do zamudnih vsakodnevnih in na videz rutinskih opravkov. Obširna papirologija, analitika in vodenje podatkov zahtevajo veliko znanja, predvsem pa časa. S kompleksnostjo vodenja najrazličnejših podatkov pa se močno povečuje tudi možnost napak.

Optimiziranje takšnih procesov, ki vam odžirajo ogromno časa in denarja, je eden ključnih korakov, ki bi jih moralo narediti vsako podjetje, ki ima vsaj 50 zaposlenih.

BusinessConnect je sodobna, varna in uporabniško naravnana rešitev za podporo e-poslovanju. | Foto: BusinessConnect je sodobna, varna in uporabniško naravnana rešitev za podporo e-poslovanju. Kaj to pomeni v praksi?

Preidite na brezpapirno poslovanje ter se znebite papirnatega balasta in nepreglednih kupov fasciklov. Združite vsa pomembna opravila na enem mestu in si zagotovite zanesljivega e-pomočnika, ki bo za vas opravil in vodil evidenco pri naslednjih vsakodnevnih aktivnostih:

- Vodenje vhodno-izhodne pošte in elektronska razdelitev pošte

- potrjevanje računov

- priprava pogodb, pri kateri sodeluje več oseb

- potni nalogi, odsotnosti z dela

- vodenje reklamacijskih postopkov

- dodajanje dokumentov v certificiran elektronski arhiv

- digitalno podpisovanje (tudi z digitalnim certifikatom)

- dajanje nalog in rokov za izvedbo

- verzioniranje dokumentov 

- dnevnik vpogledov v osebne podatke fizičnih oseb (skladno z ZVOP)

Bi radi tudi vi poenostavili poslovanje svojega podjetja?

Pošljite nam svoj elektronski naslov, da vam razkrijemo, kako zmanjšati stroške in pospešiti procese.

 

*S pritiskom na ukaz Pošlji soglašate, da vaše podatke posredujemo podjetju Avtenta, d. o. o.

Ne spreglejte