Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 9. 2017,
12.03

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Celjski sejem d.d.

Natisni članek

advertorial MOS

Sobota, 9. 9. 2017, 12.03

2 meseca, 1 teden

Največji sejem v Sloveniji odpira svoja vrata

Vsebino omogoča Celjski sejem d.d.

V Celju bo od 12. do 17. septembra spet vse v znamenju podjetništva in obrtništva. Tudi v svoji 50. jubilejni izdaji bo MOS ponudil veliko možnosti za izobraževanje in spoznavanje slovenskega podjetniškega prostora.

mos | Foto:

MOS praznuje poseben jubilej in prav za to priložnost so se organizatorji potrudili in svojo sejemsko ponudbo obogatili z odličnimi novostmi. Dogajanje, ki se bo odvijalo na kar 65.000 kvadratnih metrih bodo obogatili s sejemsko ponudbo, pa tudi s številnimi vzporednimi dogajanji. 

Sejem MOS se je od leta 1968, ko se je prvič predstavil javnosti, uveljavil kot osrednji letni sejemski dogodek v tej regiji, njegova priljubljenost je vedno večja, vloga v smislu ogledala regijskega gospodarstva pa vedno trdnejša.

MOS bo letos še bolj izrazito segmentiran na pet področij:

MOS - gradnja in obnova doma,
MOS – kamping in karavaning, turizem in prehrana,

MOS - oprema in materiali za obrt in industrijo,
MOS - poslovne storitve in poslovne priložnosti v tujini,
MOS - izdelki široke potrošnje.

Na 50. MOS se bo tako od 12. do 17. septembra predstavilo 1478 razstavljavcev, od tega direktno 883, iz 30 držav.

Sejem, ki spodbuja gospodarsko rast

MOS je postal pomembno vodilo vseh podjetij, ki tukaj najdejo tako nove ideje ali morebitne poslovne partnerje, in odlična predstavitvena platforma. Prav na ta način je sejem postal aktiven motivator regijskega gospodarstva. Ena največjih prednosti sejma je nedvomno tudi navezovanje osebnih stikov, velika vrednost in pohvala organizatorju pa je tudi odziv obiskovalcev in razstavljavcev, ki sejem prepoznajo kot zaupanja vredno stičišče poslovnih srečanj.

MOS | Foto:

Kaj vse boste lahko doživeli na letošnjem MOS?

#Celovita ponudba gradnje in obnove na vzhodnem delu sejmišča

Program stavbnega pohištva se seli v sejemsko dvorano D, kjer bodo tako na vzhodnem delu sejmišča zaokrožili celovito ponudbo programa gradnje in obnove doma. Sejemsko dogajanje zaznamujejo sejemski popusti in ugodnosti razstavljavcev, obiskovalci pa lahko izkoristijo tudi številne brezplačne nasvete neodvisnih strokovnjakov. V Celjskem sejmu tudi na 50. MOS nadaljujejo projekt MOSovih svetovalnic, ki so bile zelo dobro sprejete. Obiskovalci bodo lahko na sejmu pridobili nasvete o učinkoviti rabi energije in uporabi obnovljivih virov energije od neodvisnih svetovalcev ENSVET.

#Dom na kolesih

Na jubilejnem 50. MOS bodo na svoj račun znova prišli ljubitelji aktivnega preživljanja prostega časa v naravi. Testne vožnje z avtodomom, velika nagradna igra, posebna jubilejna ponudba in zabava za vso družino bo zaznamovala bogato sejemsko ponudbo na južnem delu celjskega sejmišča, kjer se bodo razprostirale razstavne površine ponudnikov kampinga, karavaninga in outdoor opreme. Na tem delu sejmišča se bo mogoče tudi popeljati po poligonu z legendarnimi Ponyji v organizaciji Rog kolesa oz. Rog Bikes.

mos | Foto:

#Podjetniki do koristnih informacij tudi pri OZS in gospodarskem ministrstvu

Področje MOS - poslovne storitve in poslovne priložnosti v tujini bodo pomembno sooblikovale aktivnosti OZS in gospodarskega ministrstvo, pa tudi države partnerice Hrvaške. OZS se bo tradicionalno predstavila v sejemski dvorani L1 skupaj s strokovnimi sekcijami, območnimi zbornicami ter domačimi in tujimi partnerji. Letošnja novost na Ulici obrti bo vajeniška pisarna, kjer bodo lahko zainteresirani obiskovalci prejeli vse informacije o izvajanju vajeništva.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo z vsemi svojimi organi v sestavi in izvajalskimi institucijami se bo na 50. MOS predstavilo z zanimivim in pestrim, letos še bolj obogatenim programom, kot "partner na trgu" v segmentu poslovnih storitev in poslovnih priložnosti. Tradicionalno bodo aktivnosti ministrstva predstavljene vse dni sejma na razstavnem prostoru v sejemski dvorani L1, obenem pa bosta potekali tudi dve razstavi, in sicer na temo lesa ter na temo izumov.

#Hrvaška država partnerica

Hrvaška vlada je organizacijo hrvaškega nastopa na 50. MOS zaupala Hrvaški obrtni zbornici (HOK), ki pri tem sodeluje še s hrvaškim ministrstvom za gospodarstvo, podjetništvo in obrt – ministrstvo je sicer koordinator celotnega nastopa -, ministrstvom za turizem, Hrvaško turistično skupnostjo in Hrvaško gospodarsko zbornico.

V hrvaškem paviljonu neposredno ob glavnem vhodu na sejmišče se bo predstavilo 30 hrvaških proizvajalcev, večinoma malih in srednjih podjetij iz panog, kot so: predelava lesa in izdelava pohištva, kovin in strojne obdelave, merilnih naprav in avtomobilskih delov kot tudi predmetov za široko potrošnjo in poslovnih storitev s področja marketinga, založništva in oblikovanja.

Prav posebno mesto in čas bodo organizatorji namenili delavnicam, kjer bodo obiskovalcem predstavili nekatere tradicionalne obrti, kot je izdelava lectov. Hrvaška bo na MOS predstavila tudi nekaj privlačnih turističnih destinacij, obiskovalci sejma pa bodo lahko uživali v različnih kulinaričnih dobrotah, s katerimi bodo v Celje prinesli okuse svoje bogate in raznovrstne kuhinje.

#Skupinske predstavitve držav na MOS

Tretjič zapored bo v sejemski dvorani A predstavitev kitajskih podjetij v okviru Premium Brends China – letos se bo predstavilo preko 30 podjetij predvsem s področja mehatronike (predstavitev bo od torka do petka, od 9.00 do 17.30). Skupinsko predstavitev pripravljajo Črna gora, Srbija kjer je nosilec predstavitve AP Vojvodina, in Indija. Predstavila se bo Poljska in KOTRA (Korea Trade-Investment Promotion Agency).

Dogajanje bo pestro in raznoliko. Več o dogajanju si lahko preberet TUKAJ.

Prvi dan vstopnice po 2 evra, preostale dni ceneje na sejem po 16. uri

Obiskovalci 50. MOS bodo prvi sejemski dan (torek, 12. 9.) za vstopnico ponovno odšteli le simbolična 2 evra. Preostale sejemske dneve pa lahko cenejše vstopnice izkoristijo vsak dan po 16. uri. Vstopnice se pocenijo za vse ciljne skupine, parkirišče pa bo vsak dan po 16. uri brezplačno. Posebno pozornost bodo v Celju znova namenili tudi družinam. Te bodo za vstopnico odštele le 10 evrov (po 16. uri 8 evrov).
Ne spreglejte