Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sobota,
3. 6. 2017,
4.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,23

Natisni članek

Evan Spiegel Snap, Inc. Snapchat

Sobota, 3. 6. 2017, 4.00

6 let, 6 mesecev

Najmlajši milijarder na svetu v Evropi ponuja novo igračko

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,23
Spectacles | Foto Reuters

Foto: Reuters

Podjetje, ki je ocenjeno na več kot 20 milijard evrov in je razvilo aplikacijo z več kot 300 milijoni uporabnikov, bo po ZDA svoja očala Spectacles, ki imajo vgrajeni dve kameri, prodajalo tudi v Evropi. Gre za podjetje Snap, ki je ustvarilo priljubljeno aplikacijo Snapchat.

Potem, ko so jih novembra 2016 začeli prodajati v ZDA, so zdaj očala Spectacles na voljo tudi v Evropi. Ameriško podjetje Snap, ki stoji za zelo popularno mobilno aplikacijo Snapchat, je na stari celini predstavilo svojo najnovejši produkt – Spectacles.

Po vzoru v ZDA jih bodo tudi v Evropi prodajali v prodajnih avtomatih v Veliki Britaniji, Franciji, Nemčiji, Španiji in v Italiji, prek spleta pa še v nekaterih drugih državah.

V prvem četrtletju letošnjega leta so čez lužo prodali več kot 60 tisoč očal, kar je Snapu prineslo sedem milijonov evrov prihodkov.


Skrivnostni 28-letni milijarder, ki živi v prijateljevi senci #fotozgodba 


Kako so videti?

Spectacles so na voljo v treh različnih barvah; ob črni in rdeči še v zeleni. | Foto: Printscreen Zimbio Spectacles so na voljo v treh različnih barvah; ob črni in rdeči še v zeleni. Foto: Printscreen Zimbio Spectacles so podobna Googlovim očalom, ki so sicer precej dražja (približno 1.300 evrov) in niso nikoli osvojila potrošnikov.

Gre za sončna očala, katerih posebnost sta vgrajeni kameri na levem in desnem robu okvirja. S pritiskom na gumb lahko posnamemo video ali naredimo fotografijo in jo takoj objavimo na Snapchatu.

Snapova očala v ZDA stanejo 130 dolarjev, v Evropi pa bo cena 149,99 evra.


 Neverjetno življenje najmlajšega milijarderja na svetu #fotozgodba


Največja delničarja sta 28-letnika

Evan Spiegel in Bobby Murphy | Foto: Reuters Evan Spiegel in Bobby Murphy Foto: Reuters Za Snapom, ki je marca začela tudi kotirati na newyorški borzi, stojita 26-letni Evan Spiegel in 28-letni Bobby Murphy, ta hip najbolj vroči imeni na svetovni tehnološki sceni.

Ameriška poslovna revija Forbes vrednost Spieglovega in Murphyjevega premoženja trenutno ocenjuje na 5,85 milijarde evrov. Spiegla je Forbes razglasil za najmlajšega milijarderja na svetu, ki je svoje premoženje ustvaril sam.

Spiegel in Murphy sta s prijateljem Brownom ustvarila družbeno omrežje in aplikacijo Snapchat. Ta temelji na pošiljanju fotografij in videoposnetkov, ki po ogledu izginejo. Snapchat je v zadnjih letih postal eno od najbolj priljubljenih družbenih omrežij na svetu, uporablja ga več ljudi kot Twitter, okoli 300 milijonov.

Slovenije ni med državami, v katerih bodo Spectacles na voljo. Na spletni tržnici Bolha smo našli dva oglasa, prodajalca za omenjena očala želita 260 evrov.
Ne spreglejte