Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 8. 2017,
11.04

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,13

10

Natisni članek

Magna Steyr

Sreda, 23. 8. 2017, 11.04

6 let, 6 mesecev

Morebitna pritožba bi ogrozila Magnin projekt #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,13

10

Pritožba na izdano okoljevarstveno soglasje za projekt Magne v Hočah bi ogrozila časovnico in s tem celoten projekt, so povedali v Magni in na gospodarskem ministrstvu. Zadnje je potrdilo, da je Magna dobila gradbeno dovoljenje za pripravljalna dela na Madžarskem, da pa Slovenija za zdaj ostaja prva izbira.

Video: Planet TV


Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je v stikih s predstavniki Magne, ki so po besedah ministrstva "potrdili gradbeno dovoljenje za pripravljalna dela na Madžarskem, vendar zatrjujejo, da smo še vedno primarna lokacija oz. prva izbira". Ministrstvo bo tako, dokler se investitor ne bo opredelil drugače, nadaljevalo vse predvidene aktivnosti.

Pripravljena je bila okvirna časovnica, ki je predvidevala izdajo gradbenega dovoljenja septembra, a pod predpostavko, da na izdano okoljevarstveno soglasje ne bo pritožb, so dejali na ministrstvu in dodali, da izdaja okoljevarstvenega soglasja in obravnava predmetnih pritožb ni v njihovi pristojnosti. "Je pa dejstvo, da bo morebitna pritožba ogrozila časovnico in s tem tudi celoten projekt," so ocenili.

Odločitev še ni padla

Wolfgang Zitz, ki je v Magni odgovoren za proizvodnjo avtomobilov, je po pisanju današnjega Večera v torek potrdil, da je njihov cilj začetek dela v obratu v Hočah konec leta 2018 ter da z morebitno pritožbo zoper okoljevarstveno soglasje teh rokov ne bo več mogoče doseči. Odločitev uprave glede opustitve načrtov v Sloveniji sicer še ni padla, je dodal.

Informacij o gradbenem dovoljenju na Madžarskem ni želel komentirati, je pa dejal, da več ko imajo težav v Sloveniji, bolj delujejo po načrtu B, "tako da trenutno izvajamo dva projekta hkrati".

Se bodo pritožili?

V postopku izdaje okoljevarstvenega soglasja v Sloveniji je 12 stranskih udeležencev. Okoljska nevladna organizacija Slovenski E-forum se bo pritožila, je v torek za nekatere medije povedal predstavnik organizacije Gorazd Marinček, ker naj bi bilo določeno vplivno območje premajhno in ker na ustni obravnavi niso mogli komentirati izdaje vodnega soglasja, ker je direkcija za vodo tega izdala tik pred izdajo okoljevarstvenega soglasja.

Da se bodo "zelo verjetno" pritožili, so napovedali v organizaciji Umanotera. Skrbijo jih izpusti iz prometa ter s tem povezana kakovost zraka in javno zdravje, je povedal Andrej Gnezda iz Umanotere.

Ne spreglejte