Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 4. 2017,
8.15

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Openit d.o.o.

Natisni članek

Openit advertorial

Četrtek, 20. 4. 2017, 8.15

2 meseca, 1 teden

Milenijci vedo premalo o digitalnih tehnologijah

Vsebino omogoča Openit d.o.o.
Računalnik, pisarn

Čeprav 38 odstotkov strokovnjakov za marketing svoje znanje s področja digitalnih tehnologij ocenjuje kot precej dobro, v praksi rezultati kažejo precej slabše znanje, odkriva raziskava Digital Marketing Instituta iz Dublina.

Obširna raziskava o poznavanju digitalnih tehnologij je potekala v letih 2014 in 2016, in sicer pod okriljem Digital Marketing Instituta iz Dublina. Testiranje je bilo izvedeno med 908 strokovnjaki za marketing v velikih, srednjih in malih podjetjih v Združenih državah Amerike, Veliki Britaniji in na Irskem. 

Velik razkorak med samooceno in dejanskim znanjem strokovnjakov za marketing

Kar 38 odstotkov strokovnjakov za marketing v vseh treh državah je svoje znanje na področju digitalnih tehnologij ocenilo kot precej dobro, vendar so testiranja pokazala, da ima le osem odstotkov strokovnjakov zadovoljivo znanje na tem področju. Razkorak med samooceno in dejanskim znanjem je bil pričakovano manjši v tehnološkem sektorju in storitvenih podjetjih, ki so specializirana za marketinško-komunikacijske storitve. 
Openit | Foto:

Upad digitalne usposobljenosti

Primerjava raziskav iz let 2014 in 2016 je pokazala celo štiriodstotni upad digitalne usposobljenosti v vseh treh državah. Ta je še posebej izrazit v mobilnem in iskalnem marketingu, poznavanju družbenih medijev in načrtovanju digitalnih strategij. Kot so poudarili raziskovalci, so ti rezultati nesprejemljivi in kažejo na vztrajno širjenje vrzeli v znanju, ki lahko resno ogrozi rast digitalnega gospodarstva na svetovni ravni.

Openit | Foto:

Ženske se prebijajo v ospredje, a zaostajajo pri plačilu

Strokovnjakinje v ZDA in Veliki Britaniji dosegajo višjo stopnjo digitalne usposobljenosti (38 proti 36 odstotkom), na Irskem pa še vedno prevladujejo moški. Prevlada se kaže tudi pri zastopanosti žensk in njihovem plačilu. V raziskavo je bilo zaradi manjše zastopanosti zajetih le 30,1 odstotka vprašanih žensk v primerjavi z 69,5 odstotka moških. Razlike so tudi v plačah. V ZDA je povprečna letna plača moškega v digitalni industriji 84.330 dolarjev, medtem ko ženska plača znaša le 67.293 dolarjev.

Najbolj presenetljiva ugotovitev raziskave: milenijci najmanj usposobljeni

Milenijci so najmanj kvalificirani digitalni tržniki med vsemi starostnimi skupinami in dosegajo le 38-odstotno digitalno usposobljenost v ZDA, 34-odstotno na Irskem in 31-odstotno v Veliki Britaniji. V vseh treh državah je starostna skupina 35–49 let najbolj usposobljena. Presenetljivo je tudi, da so samozaposleni najbolj usposobljeni za digitalni marketing v vseh treh državah.
 

Mojega delovnega mesta čez 30 let ne bo več – strah pred prihodnostjo

Openit | Foto: Zaposleni se zavedajo, da je treba slediti razvoju in da je digitalna transformacija potrebna, vendar se po njihovem mnenju v podjetju, kjer so zaposleni, ta sprememba dogaja prepočasi. Večina (59 odstotkov) se jih najbolj boji tega, da bodo s prepočasno transformacijo njihovo delo in celo njihova delovna mesta postala odveč. Britanski anketiranci so še posebej pesimistični, saj jih je 40 odstotkov izrazilo dvom, da bodo njihova delovna mesta čez 30 let sploh še obstajala.

VIR: Digital Skill Report (www.digitalmarketinginstitute.com)

Preverite svoje znanje iz digitalnega marketinga

Rešite 15-minutni test, s katerim boste preverili raven svojega znanja. Po opravljenem testu boste prejeli personalizirano poročilo, ki vam bo pokazalo vaša močna in šibka področja. 

Vabimo vas na usposabljanje: diploma iz digitalnega marketinga 

openIT, d. o. o., kot slovenski partner Digital Marketing Instituta maja 2017 razpisuje certificiran program usposabljanja za pridobitev diplome iz digitalnega marketinga.

Spomladanski vpis za diplomo iz digitalnega marketinga – 15 % popust do 5. maja

Spomladanski termin 5 dni (od 9.00 do 18.00) bo potekal od 18. 5. do 27. 5. 2017. Izkoristite 15 % popust pri šolnini do 5. maja. Več informacij dobite tukaj.

Program usposabljanja sledi predpisanemu učnemu načrtu Digital Marketing Instituta iz Dublina, ki ima podružnice v več kot 80 državah sveta. Vsako četrtletje strokovni svet inštituta, ki ga sestavljajo strokovnjaki iz spletnih velikanov (Twitter, Facebook, Google, LinkedIn, Microsoft, IBM, Vodafone in drugi), osvežuje učni načrt z najnovejšimi vsebinami, metodami in tehnikami.

 

Ne spreglejte