Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Sreda,
30. 8. 2017,
8.37

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,70

7

Natisni članek

prevzemi Marjan Batagelj Postojnska jama

Sreda, 30. 8. 2017, 8.37

6 let, 7 mesecev

Marjan Batagelj želi prevzeti hotel Cerkno s smučiščem

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,70

7

Cerkno | Foto Arhiv smučišča

Foto: Arhiv smučišča

Šef družbe Postojnska jama Marjan Batagelj si želi prevzeti družbo Certa Holding, pod okrilje katere spada tudi hotel Cerkno s smučiščem. "Nakup bomo financirali brez bančnih posojil, izključno z lastnimi sredstvi," pravi.

Družba Postojnska jama je objavila prevzemno ponudbo za cerkljansko družbo Certa Holding. Za delnico ponujajo 3,2 evra, za prevzem naj bi namenili osem milijonov evrov lastnega denarja, pišejo Primorske novice. 

Zakaj hoče prevzeti Certo?

"V strukturi Certe Holdinga je velika turistična priložnost celotnega Cerkljanskega. Hotel Cerkno s smučiščem in termami je točno znotraj našega koncepta razvoja," pojasnjuje predsednik družbe Postojnska jama Marjan Batagelj.

Certa ima še 25-odstotni delež v tovarni elektrotermičnih aparatov Eta Cerkno, ki je po Batageljevih besedah mati vseh delovnih mest na tem območju, in naložbo v družbi Tik Kobarid, ki se ukvarja s proizvodnjo medicinskih pripomočkov. Za zadnjo Batagelj ocenjuje, da ima potencial, če bi več pozornosti posvetili razvoju, prodaji in marketingu. 

Želi si vrnitve mladih

"Želimo, da bi se mladi, ki zapuščajo Cerkno, ker ni novih delovnih mest, začeli vračati. Nagovarjali bomo mlade. Vsak se bo lahko nekje našel," poudarja

Koliko delovnih mest bi lahko ustvarili? "Verjetno bi bil razvoj podoben kot pri Postojnski jami. Pred sedmimi leti, ko sem prišel v družbo, je bilo zaposlenih 120 ljudi, zdaj nas je povprečno več kot 200, v sezoni pa 450. Prihodkov je bilo takrat devet milijonov evrov, letos bomo končali z okoli 25 milijoni. Takrat je dobiček znašal slabih 600 tisoč evrov, letos bo okoli sedem milijonov," odgovarja Batagelj. 

Izpostavlja, da bodo nakup financirali brez bančnih posojil, izključno z lastnimi sredstvi. "Dlje časa smo iskali tarčo, zdaj smo jo našli," je dejal.

"Verjamemo, da lahko prinesemo upanje ljudem. Želimo, da bi se mladi, ki zapuščajo Cerkno, ker ni novih delovnih mest, začeli vračati. Nagovarjali bomo mlade. Vsak se bo lahko nekje našel," poudarja Marjan Batagelj. | Foto: Bor Slana "Verjamemo, da lahko prinesemo upanje ljudem. Želimo, da bi se mladi, ki zapuščajo Cerkno, ker ni novih delovnih mest, začeli vračati. Nagovarjali bomo mlade. Vsak se bo lahko nekje našel," poudarja Marjan Batagelj. Foto: Bor Slana

"Z našim znanjem smo v vsaki regiji zelo zaželeni"

"Smučišče Cerkno je bilo večkrat razglašeno za najbolj urejeno v Sloveniji. S tem bi se lahko bolj postavljali. Največ dela bo torej na marketingu in prodaji. Imajo sodobno zasneževanje, lokacija je odlična. Hotel bo treba v celoti prenoviti, v termah pa bodo potrebni kozmetični popravki zunanjosti, ker so že bile prenovljene," razvoj smučišča Cerkno vidi Batagelj.

"Na tem območju sta še bolnica Franja, Divje babe s piščaljo, v bližini je tudi Idrija, a v Cerknem ni turističnega liderja, ki bi goste začel sistematično nagovarjati za obisk tega konca Slovenije. Z našim znanjem smo v vsaki regiji zelo zaželeni, toda toliko sinergijskih učinkov kot na Cerknem nismo videli še nikjer," je sklenil.

Medtem so iz Certe sporočili, da so danes prejeli prevzemno ponudbo Postojnske jame, zaradi prevzemnega postopka pa je vodstvo preklicalo za četrtek predvideno skupščino. Vodstvo Certe bo v zakonsko predvidenem roku prevzemno ponudbo natančno proučilo ter podalo mnenje o strateških načrtih prevzemnika in njegovem vplivu na nadaljnji razvoj družbe. STA
Ne spreglejte