Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 12. 2010,
11.17

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 24. 12. 2010, 11.17

7 let, 2 meseca

Mali delničarji Pivovarne Laško zaskrbljeni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Izvršni odbor Društva malih delničarjev Pivovarne Laško je na četrtkovi izredni seji izrazil razočaranje in zaskrbljenost nad potekom finančne sanacije družbe.

Male delničarje skrbi, da lahko ravnanje največjih lastnikov družbe ogrozi izvajanje poslovne strategije in zmanjša vrednost njihovega premoženja. Neaktivnost največjih delničarjev Društvo Malih delničarjev Pivovarne Laško je namreč ugotovilo, da največji delničarji, in sicer Nova Ljubljanska banka (NLB), Kapitalska družba (Kad), Hypo Alpe Adria Banka in druge banke, ki so tudi upnice pivovarne, ne sodelujejo aktivno pri prizadevanjih za sanacijo družbe. Prav tako naj ne bi ravnali v interesu vseh lastnikov podjetja, so sporočili iz omenjenega društva. Po informacijah, ki so jih pridobili člani izvršnega odbora, potekajo dogovori za reprogram nekaterih kratkoročnih posojil v dolgoročna z bankami upnicami zelo počasi.

Mali delničarji so tudi spomnili, da je letošnja skupščina delničarjev z dvotretjinsko večino potrdila novo poslovno strategijo družbe, vendar ta večina ni zadoščala za preoblikovanje družb skupine Pivovarna Laško v pogodbeni koncern. Tega sklepa namreč ni podprla največja lastnica pivovarne, NLB.

Od nadzornikov pričakujejo pojasnila Izvršni odbor je zato sklenil, da bo takoj po božično-novoletnih praznikih povabil na pogovor predstavnike nadzornega sveta Pivovarne Laško in jih zaprosil za podrobnejše poročilo o poteku finančne sanacije ter izvajanja poslovne strategije družbe. Od nadzornikov mali delničarji pričakujejo tudi pojasnila o ukrepih, ki jih nameravajo v prihodnjih mesecih naložiti upravi družbe za uspešnejše izvajanje finančne sanacije podjetja.

Srečati se želijo tudi z upravo Mali delničarji bodo tudi zahtevali srečanje z upravo Pivovarne Laško, če se bo izkazalo, da so razmere kljub temu ne izboljšujejo, pa bodo zahtevali tudi sklic izredne skupščine družbe.

Sklepi "stopniščne skupščine" so nični Višje sodišče v Celju pa je pred dnevi kot neutemeljeno zavrnilo pritožbo Vseslovenskega združenja malih delničarjev (VZMD) in družbe Electa zoper sodbo Okrožnega sodišča v Celju, ki je ugotovila ničnost sklepov t.i. stopniščne skupščine Pivovarne Laško. To pomeni, da je sodba okrožnega sodišča zdaj pravnomočna.

Ne spreglejte