Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 10. 2016,
11.57

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,23

1

Natisni članek

DUTB Celovški dvori nakup nepremičnine

Četrtek, 13. 10. 2016, 11.57

6 let, 6 mesecev

Ko se stanovanja v Celovških dvorih na ogled (in za nakup) postavijo #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,23

1

DUTB bo od petka do 29. novembra omogočala ogled prvih 56 od skupno 226 stanovanj, ki jih prodaja v ljubljanski soseski Celovški dvori.

 

Vabljeni k ogledu fotografij stanovanj v Celovških dvorih:

Fotogalerija
1 / 30

Na prodaj so tako garsonjere kot štirisobna stanovanja in vsa vmes, izhodiščne cene s parkirnimi mesti pa so od 1.400 do 2.100 evrov na kvadratni meter. Zavezujoče ponudbe je treba oddati do vključno 30. novembra.

Stanovanja si bo mogoče ogledati od petka naprej.  | Foto: Bojan Puhek Stanovanja si bo mogoče ogledati od petka naprej. Foto: Bojan Puhek

Kako na ogled stanovanj?

Za ogled stanovanj se je treba prijaviti pri družbi Stoja Trade, ki je posrednik pri prodaji, ali prek spletne strani Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB). V prvi prodaji je na voljo 14 garsonjer, devet dvosobnih, 25 trisobnih in devet štirisobnih stanovanj s teraso.

Izhodiščne cene se gibljejo od okoli 62 tisoč do okoli 238 tisoč evrov z davkom. Skupna vrednost izhodiščnih cen je okoli sedem milijonov evrov.

Stanovanja v Celovških dvorih, ki so v lasti DUTB, izvirajo iz stečaja družbe Vegrad AM. | Foto: Bojan Puhek Stanovanja v Celovških dvorih, ki so v lasti DUTB, izvirajo iz stečaja družbe Vegrad AM. Foto: Bojan Puhek

Posameznik se lahko poteguje za največ tri stanovanja

Ogledi bodo mogoči od petka naprej, posamezni interesenti pa se lahko potegujejo za največ tri stanovanja. Ob zavezujoči ponudbi je med drugim treba vplačati tri tisoč evrov varščine. Prodajalci bodo izbrali ponudnike z najvišjimi cenami, v primeru dveh ali več enakih ponudb za isto stanovanje pa bo imel prednost tisti, ki je ponudbo oddal prej.

DUTB bo tudi preostala stanovanja prodajal po lamelah, predvidoma v še dveh sklopih. Naslednjega bodo začeli prodajati, ko bodo prodana stanovanja iz prve lamele, predvidevajo pa, da bi lahko vsa stanovanja prodali do poletja 2017. Cen še niso določili, predvidevajo pa, da bodo v prvem sklopu glede na povpraševanje iztržili višje cene od izhodiščnih.

Preberite in oglejte si še:

Virtualni sprehod po Celovških dvorih

Celovški dvori | Foto: Bojan Puhek Foto: Bojan Puhek Celovški dvori | Foto: Bojan Puhek Foto: Bojan Puhek Celovški dvori | Foto: Bojan Puhek Foto: Bojan Puhek Celovški dvori | Foto: Bojan Puhek Foto: Bojan Puhek Celovški dvori | Foto: Bojan Puhek Foto: Bojan Puhek  

Ne spreglejte